Trump’ın azil süreci raporu Aralık’ta

ABD Başkanı Donald Trump’a karşı Kongre’de devam eden azil sürecine ilişkin soruşturma raporunun önümüzdeki ay teslim edileceği duyuruldu.

Kongre’nin iki bileşeninden biri olan Temsilciler Meclisi’nde devam eden azil sürecine dair soruşturmaya dair raporu hazırlayan Demokrat Parti üyesi Adam Schiff, farklı komisyonlar tarafından hazırlanan raporda Trump’ın görevini kötüye kullandığına dair çok sayıda delil olduğunu savundu.

Soruşturmada ‘Başkan Trump’ın işlediği suçlara karşı deliller’ olduğunu söyleyen Schiff, bugüne kadar dinlenen tanıklara ek olarak başka tanıkların da dinlenebileceğini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Demokrat Partili eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı 2020 seçimlerinde devre dışı bırakmak için Ukrayna’ya Biden’ın oğlu hakkında soruşturma için teklif götürdüğü ortaya çıkmıştı. Trump’ın Ukrayna’ya yapılan Amerikan askeri yardımlarını Biden aleyhine soruşturma şartına bağladığı da Temsilciler Meclisi’nde dinlenen diplomatlar tarafından doğrulanmıştı.

Trump’ın Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’ndeki oylamada görevden alınması kararının geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Kongre’nin diğer ayağı olan Senato’da Cumhuriyetçiler çoğunlukta ve bu nedenle sürecin azille sonuçlanması ihtimalinin düşük olduğu yorumları yapılıyor.