Trump, Kuzey Kore'yi 'yok etmekle' tehdit etti!

Birleşmiş Milletler UBM) Genel Kurulu’nda ilk kez konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’ye yönelik sert bir baskı politikası konusunda destek isterken, Pyongyang yönetiminin ‘intihar misyonunda’ olduğunu söyledi.

Kuzey Kore’yi kastederek ‘serseri devlet’ tanımını kullanan Trump, dünyanın bu tür ülkeler ile teröristler ve radikallerce tehdit altında olduğunu savundu. Bu tür ülkelerin terörist örgütleri savunduğunu ve insanlığın bildiği en yıkıcı silahlarla diğer ulusları tehdit ettiğinin altını çizdi.

Trump, Pyongyang yönetiminin nükleer programına göz yumulmasının hiçbir ülkenin çıkarına olmadığını yineledi.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un’un nükleer programlarını sert bir dille eleştiren Trump, Kim Jong Un’un ‘intihar misyonunda’ olduğunu söyledi. Trump, Kuzey Kore’nin yapması gereken ‘tek şeyin’ atom programını sonlandırarak, bu alanda silahsızlanma olduğunu ilan etti.

Amerikan ordusunun bugüne kadar olmadığı düzeyde ‘en güçlü ordu’ olacağını vurgulayan Trump, ülkesinin çıkarlarını ‘diğer tüm çıkarların üzerinde’ tutacağını söyledi. Trump, tüm ulusların egemen, refah ve güvenlik içinde yaşayacağı bir gelecek için çalışmanın tüm devletlerin çıkarına olduğuna da vurgu yaptı.

BM Genel Kurulu’nda Trump’ın yapacağı bu konuşma günlerdir diğer ülkeler tarafından merakla bekleniyordu.