Trump: Siyasal şiddet eylemlerine yer yok!

ABD’de eski başkan ve başkan yardımcıları ile CNN kanalına yönelik şüpheli paket gönderilmesi ardından konuşan Donald Trump, siyasi tehdit ve saldırılara izin verilmeyeceğini söyledi.

ABD’nin eski başkanlarından Barack Obama’nın başkent Washington’daki bürosuna, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un New York’taki evi ile CNN’nin New York’taki ofisinin bulunduğu Time Warner binasında şüpheli paket alarmı verilmişti.

Şüpheli paketler ABD gündemine bomba gibi otururken, Hillary Clinton, ülkenin ciddi anlamda kutuplaştığı uyarısı yaptı. Clinton, yaşanan kutuplaşmaya karşı birliğin korunabilmesi için ‘tüm olanakların kullanılması’ gerektiğini söyledi.

TRUMP: SİYASİ ŞİDDETİN ABD’DE YERİ YOK

Şüpheli paketlerin iki Demokrat Parti’li isim ile Donald Trump’a karşı muhalefetiyle bilinen CNN kanalına yönelik olması, Trump’ın tepkisinin merak edilmesine yol açtı.

Siyasi şiddetin ABD’de tolerans göremeyeceğini vurgulayan Trump, bu tür eylemlere karşı ‘birlik’ çağrısı yaptı.

Trump, “Siyasal şiddet eylemleri ve tehditlerinin Amerika Birleşik Devletleri’nde yeri yoktur” diye uyardı.

2009-2013 yılları arasında dışişleri bakanlığı görevini yürüten Hillary Clinton, 2016 seçimlerinde Donald Trump’a karşı yarışmıştı. Clinton, ülke geneline Trump’tan daha fazla oy almasına rağmen daha az eyalette birinci gelmesi nedeniyle seçimi kaybetmişti.