Trump’tan bir geri adım daha: Rusya seçimlere müdahale etti

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahalesi üzerine söylediği sözlerden geri adım atarken, Rusya’nın müdahalesini kabul ettiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le dün Helsinki'de bir araya gelmesi ardından Trump’ın yaptığı açıklamalar, ülkesinde sert tepki çekmişti. Donald Trump, Rusya’nın kendisinin kazandığı 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine dair iddiaları, “Buna inanmak için bir sebep yok” diyerek, yalanlamıştı.

Ancak Trump’ın bu sözleri ardından başta partisi Cumhuriyetçi Parti’den olmak üzere sert eleştiriler gelmişti. Üstelik dün yapılan bir açıklamada, ABD’deki siyasi partilere sızmakla görevlendirilmiş bir ‘Rus ajanın’ tutuklandığı duyurulmuştu.

‘YANLIŞ ANLAŞILDIM’ DEDİ, MÜDAHALEYİ KABUL ETTİ

Putin’le görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamalar ve ‘tavizkar’ duruşu nedeniyle eleştirilen Trump, bugün geri adım atmak zorunda kaldı. Putin’le görüşmesindne bir gün sonra bir yeni açıklama daha yapan Trump, Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahalesini kabul ettiğini ve ‘ABD istihbarat bürosuna tam güven duyduğunu’ açıkladı.

Trump, dünkü açıklamasını düzelterek, “Daha net olmam gerekirdi. ‘(Seçimlere müdahaleyi) yapanın Rusya olduğunu düşünmek için herhangi bir sebep göremiyorum’ yerine, ‘bunu yapanın Rusya olduğunu düşünmemek için herhangi bir sebep göremiyorum' demek istemiştim" dedi.

TRUMP ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Trump’ın önceki sözleri ise tam tersiydi. Putin ile görüşmesinden sonra Helsinki'deki basın toplantısında konuşan Trump, " Bazı insanlar bana geldi ve bunu (seçimlere müdahaleyi) yapanın Rusya olduğunu düşündüklerini söyledi. Ben Başkan Putin ile görüştüm ve o da bana Rusya olmadığını söyledi. Müdahaleyi yapanın Rusya olduğunu düşünmek için herhangi bir sebep göremiyorum" şeklinde konuşmuştu.