Trump’tan ‘doğal yaşam’ için önemli yasaya onay

İklim konusundaki ‘şüpheci’ ve uzlaşmaz tavrıyla bilinen ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki doğal yaşam alanlarını korumaya dönük yeni yasayı nihayet onayladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, daha önce büyük oranda kısmak istediği doğal yaşamı korumaya yönelik fonlara dair yasayı olduğu gibi onayladı. Trump’ın onayladığı yasa, ülkedeki ulusal parklar, doğal alanlar ve mesire alanlarının korunması için yıllık 3 milyar dolara yakın fon öngörüyor.

‘Great Amerikan Outdoors Act’ adlı yasa, kara ve su koruma fonu olarak bilinen LWCF’ye yıllık 900 milyon dolar öngörüyor. Yasa, ulusal parklar, ormanlar ve koruma altındaki vahşi yaşam alanlarının iyileştirilmesi için yılda 1,9 milyar dolar ayrılmasını gerektiriyor.

Trump yasayı ‘tarihi’ olarak nitelendirse de muhalifler 3 milyar dolara yakın toplam harcamaların yeterli olmayacağının altını çiziyor.

Ancak medyada yapılan kimi yorumlarda, yasadan etkilenecek olan Colorado ve Montana gibi eyaletlerdeki desteğini kaybetmek istemeyen Trump’ın Kasım’daki başkanlık seçimleri için taktiksel bir hamle yaptığı savunuluyor.