Trump ve Kim yine görüşecek

Geçtiğimiz yıl uzun süren gerginliklerden sonra sürpriz bir şekilde görüşme kararı alan ABD ve Kuzey Kore liderlerinin önümüzdeki ay yeniden buluşacağı duyuruldu.

Beyaz Saray Sarah Sanders tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Singapur’da bir araya gelen iki liderin yeniden görüşecekleri duyuruldu. Açıklama, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore’nin Beyaz Saray nezdindeki müzakerecisi Kim Yong Chol’un görüşmesi ardından yapıldı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki görüşmenin Şubat sonunda yapılacağını kaydeden Beyaz Saray Sözcüsü, görüşmenin nerede yapılacağına ise açıklık getirmedi.

Donald Trump’ın başkanlık görevine geldiği Ocak 2017 sonrasında Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze denemeleri ABD’nin hedefine konmuştu. Ancak birbirlerini ‘imha etmekle’ tehdit eden iki ülkenin liderleri, geçtiğimiz yılın başında hzılı bir dönüşle diyalog kararı almışlardı.

Trump ve Kim Jong-un arasındaki görüşmenin gerçekleştiği Haziran 2018’den önce Kuzey Kore’nin elindeki tek nükleer tesisi imha ettiğini gösteren görüntüler paylaşılmıştı.