Trump yönetimi şimdi de süper zenginlere vergi indirimi planlıyor

Geçtiğimiz yıl başta şirketlere ve zenginlere olmak üzere 1,5 trilyon dolarlık vergi indirimi getiren Donald Trump yönetiminin şimdi de ‘süper zenginlere’ vergi indirimi planlıyor.

New York Times (NYT) gazetesinin iddiasına göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı zenginlere yeni bir ‘vergi kıyağı’ üzerinde çalışıyor.

Gazetenin haberine göre, özellikle hisse senetlerinden elde edilecek gelirlere getirilen vergilerde enflasyon oranları da göz önüne alınacak. Bugüne kadar bu tür yatırımlardan elde edilen gelirlerden alınan yüzde 20’lik vergi oranları değişmeyecek ancak elde edilen gelirin miktarının hesaplama yöntemi değişecek.

Buna göre, satın alınan bir hisse senedinin alış maliyetinin üzerine satıldığı döneme kadarki enflasyon oranları da eklenecek. Böylelikle uzun yıllar elde tutulan yatırımların yüksek değer kazanması halinde ödenecek vergiler azalacak.

Trump yönetiminin planladığı vergi indirimleri kapsamında emlak ve sanat eserlerine yapılan yatırımlar için de geçerli olacak.

NYT’nin haberine göre Trump yönetimi, Kongre’den geçmesi riskli olarak görülen vergi indirimlerini Hazine Bakanlığı genelgesiyle hayata geçirmek istiyor. Gazeteye konuşan Hazine Bakanı Steven Mnuchin de, vergi indirimlerinin yasama üzerinden geçirilememesi ihtimaline karşı seçeneklerin gözden geçirildiğini söyledi.