Tsipras uzlaşma olmazsa AB zirvesi isteyecek

Yunanistan ile Euro Bölgesi Maliye bakanları arasındaki müzakereler yarın Malta’da yapılacakken, Başbakan Aleksis Tsipras, uzlaşma sağlanamaması durumunda olağanüstü bir AB zirvesi toplanmasını isteyeceğini duyurdu.

2010 yılından bu yana devam eden ekonomik krizden çıkış için 2015 yılında Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından onaylanan 86 milyar euroluk krediler üzerine müzakereler devam ediyor.

Yarın Malta’da toplanacak Euro Bölgesi Maliye Bakanları Zirvesi’nde Yunanistan’a krediler karşılığında dayatılan ‘reformlar’a dair ilerlemeler ele alınacak.

Zirve öncesinde birçok ülkenin yanı sıra IMF’nin de aralarında olduğu kredi kuruluşları içindeki ‘uzlaşmaz’ tavra dikkat çeken Başbakan Aleksis Tsipras, ülke ekonomisindeki ilerlemelere vurgu yaptı. Tsipras, ülkesinin krizden çıkış sürecinde olduğunu savunurken, kredi veren kuruluşların tavrının ‘mantıksızca’ olduğu eleştirisinde bulundu.

Tispras, yarınki zirvede uzlaşma sağlanması halinde ülkesinin bir olağanüstü AB zirvesinin toplanmasını isteyeceğini de duyurdu.