YENİLENDİ

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI ŞENGAL VE ROJAVA'YI BOMBALADI

Türk savaş uçakları Rojava’daki Karaçok dağları ile Şengal’i bombaladı. Son bilgileri buradan takip edebilirsiniz.

11:05

ROJAVA

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, Türk devletinin gece saatlerinde Şengal ve Rojava’nın Karaçox bölgesine ilişkin geliştirdiği saldırılara ilişkin ANF'ye konuştu...

Link: https://anfturkce.net/kurdistan/xelil-herkes-saldirgan-tuerk-devletine-tavir-almali-89601

10:14

ŞENGAL

Saldırılara ilişkin ANF’ye konuşan YBŞ komutanlarından Zerdeşt Şengali, halka ait yerlerin hedef alınarak psikolojik baskı kurmanın hedeflendiğini ve bununla halkın teslim alınmak istendiğini söyledi.

Açıklamanın linki: https://anfturkce.net/kurdistan/ybS-komutani-direnecek-guecuemuez-var-hakimiyet-kuramayacaklar-89597

10:04

ŞENGAL İLK GÖRÜNTÜLER

Saldırının yapıldığı bölgeye ulaşan ANF muhabirleri, ÇIRA radyosu binasını ve çevresini görüntüledi.

09:48

AVRUPA

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) ve Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E), Türk devletinin Şengal ve Rojava'da Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı, acilen her alanda eyleme geçme çağrısında bulundular.

Link: https://anfturkce.net/avrupa/nav-dem-ve-yjk-e-den-Sengal-ve-rojava-icin-eylem-cagrisi-89594

09:28

EFRİN

 İşgalci Türk ordusu Derik’e bağlı köyleri ve Qereçox Dağı ile Şengal köylerini savaş uçaklarıyla bombalarken Efrin’in Şiye İlçesi sınırında da askeri güçlerini arttırdı.-ANHA

09:23

KDP'DEN AÇIKLAMA;

Reuterse konuşan KDP yetkilileri, Türk savaş uçaklarının 'yanlışlıkla peşmerge mevzilerini' vurduğunu belirtti. 

09:20

ROJAVA

Teyit edilmeyen bilgilere göre, Türk savaş uçaklarının Qereçox'daki saldırısında 8 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi. YPG'nin savaşçıların kimlik bilgilerine ilişkin açıklama yapması bekleniyor. 

09:03

KCDK-E Başkanlık Divanı, Türk devleti tarafından Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırılara karşı Avrupa’da yaşayan Kürt halkını protesto eylemlerine çağırdı.

Türk devleti tarafından Şengal ve Rojava’ya yapılan saldırılara ilişkin KCDK-E Başkanlık Divanı tarafından yapılan açıklamada, ‘’Faşist Türk devleti savaş uçakları ile Kürtlerin kutsal dağı Şengal'ı bombalıyor. Kürt düşmanlığı üzerinde inşa edilen faşist Erdoğan-Bahçeli kliği Kürtleri katlederken acil olarak Kürtleri birleşmeye ve Avrupa'da yaşayan tüm Kürtleri ve dostlarını bu soykırımı saldırısını protesto etmeye çağırıyoruz. Gün birlik, mücadele, faşist-soykırımcı Türk devletini lanetleme ve Kutsal dağımız olan Şengal'ı koruma günüdür’’ denildi.

08:51

Demokratik Suriye Meclisi, Türk devletinin Rakka hamlesini darbelemek ve DAIŞ çetelerininin rahat nefes alması için, Rojava ve Şengal’e saldırdığını belirtti.

Açıklamanın linki: https://anfturkce.net/kurdistan/msd-tuerk-devleti-rakka-hamlesini-darbelemek-istiyor-89590

YBŞ'DEN İLK AÇIKLAMA;

YBŞ Komutanlarından Mazlum Şengali, Türk savaş uçaklarının saldırılarına ilişkin ANF'ye bilgi verdi:

https://anfturkce.net/kurdistan/Sengal-saldirina-iliskin-ybS-den-ilk-aciklama-89589

07:54

KEŞİF UÇAKLARI DOLAŞIYOR

Şengal ve Rojava'nın bazı bölgelerinde Türk devletine ait keşif uçaklarının halen dolaştığı bildirildi. 

07:51

KONGREYA STAR AÇIKLAMASI

Kongreya Star Koordinasyonu, işgalci Türk ordusunun Derik ve Şengal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamanın tümü şöyle: 

“Faşist Erdoğan ve AKP hükümeti bu saldırıyla, kadın öncülüğünde örgütlenen direnişçi ve mücadeleci halkın karşısındaki korkusunu göstermiştir. Ayrıca işgalci devlet, bir daha çetelere ya da ortağı DAIŞ’e nefes alacak kapılar açmaya çalışmaktadır.

İşgalci Türk devleti tüm dünyanın gözleri önünde uluslararası hukuku ihlal etmiş ve Rojava sınırını geçmiştir. Tüm demokratik güçlere ve demokrasi için mücadele eden tüm kadınlara ve tüm halklara Türk devletinin Cerablus bölgesine müdahalesi ile başlayan, Efrin köylerini bombalaması ve Şengal’den Efrin’e kadar halkımıza karşı yürüttüğü saldırganlığı durdurması çağrısı yapıyoruz.

Ayrıca Kuzey Suriye bölgesindeki tüm kadınlara ve halklara özerk alanlarına sahip çıkmaları ve saldırganlığı kınamaları çağrısı yapıyoruz.”

07:39

RADYO BİNALARI HEDEF ALINDI

Türk ordusu Şengal ve Rojava’da Radyo binalarını hedef aldı

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Rojava’nın Sesi Radyosu ve Şengal’de yayın yapan ÇIRA Radyosu’nu hedef aldı.

https://anfturkce.net/kurdistan/tuerk-ordusu-Sengal-ve-rojava-da-radyo-binalarini-hedef-aldi-89588

07:26

YARALILAR HASTANEYE ULAŞTI

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Derik’e bağlı Qereçox alanını bombalaması sonucu, Koçerat bölgesinde yaralanan Ebd Hekim Hesen ve Ehmed Hemdo isimli yaralı siviller hastaneye ulaştı. Yaralıların durumu iyi.

07:20

SALİH MÜSLIM'IN AÇIKLAMASI: SALDIRILARI BEKLİYORDUK

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türk savaş uçaklarının Şengal ve Rojava’ya yönelik hava saldırısına tepki gösterdi. Müslim, “Şengal ve Rojava hedef alınıyor. Ancak direnen bir halk gerçekliği var, halkımız en üst düzeyde tepkisini gösterecektir. Koalisyon güçleri de sessiz kalmamalıdır” dedi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türk savaş uçaklarının Şengal ve Rojava’ya yönelik hava saldırısına ilişkin News Channel’e konuştu.

Müslim, şunları söyledi: “Saldırı sınırdaki yığınaktan belliydi. Sınır boyu bombalamalar zaten vardı, keşifler vardı. Biliniyordu, bekliyorduk. Bu saldırılarla Kürdistan halkını korkutamazlar. Kürdistan halkı direngen bir halktır. Böyle vahşi saldırılara karşı duracaktır. Halkımız en üst düzeyde tepkisini gösterecektir."

'KOALİSYON GÜÇLERİ SESSİZ KALMAMALI'

Hava saldırısının DAİŞ’e yardım olduğunu vurgulayan Müslim, koalisyon güçlerinin saldırıya tepki göstermesi gerektiğini belirterek, “Terörizmle mücadele eden bir halk arkadan vuruluyor. Koalisyonun güçleri buna sessiz kalmamalıdır. Bu saldırıları kimse kabul etmemelidir” dedi.

07:14

ŞENGAL

Türk savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırıda yerel yayın yapan ÇIRA FM radyosu binasının yıkıldığı öğrenildi.

Saldırıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan adına yapılan bahçenin de hedeflendiği bildirildi.

06:38

YPG’DEN AÇIKLAMA

YPG Genel Komutanlığı, Türk ordusunun Qereçox’a yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı ve Rojava halkına kendi meşru güçlerine sahip çıkması çağrısı yaptı.

Türk ordusu gece saatlerinde Derik kenti yakınlarındaki Qereçox bölgesindeki YPG Merkezi’ni bombaladı.

YPG Genel Komutanlığı konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“25 Nisan 2017 Salı sabahı saat 02.00’de Türk savaş uçakları Derik’e kent merkezine yakın olan Qereçox’da bulunan YPG Komutanlığı merkezine saldırı gerçekleştirmiştir. Qereçox’da Basın Merkezi, irtibat Merkezi ve başka askeri kurumlar yer almaktadır. Saldırılar sonucu bazı savaşçılarımız şehit düşmüş ve yaralanmıştır. İsimleri daha sonra açıklanacaktır.

YPG olarak, bu korkakça saldırının teröre karşı özgür irademizi kıramayacağını belirtiyor, ayrıca Rojava halklarına saldırılara karşı öz meşru güçleri ile aynı saflarda yer alarak, güçlerine destek olmaları çağrısı yapıyoruz.”

06:30

ÇAĞRI

TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, “Cizre bölgesindeki halkımız Qereçox’a hareket etmelidir” dedi.

TEV-DEM (Demokratik Toplum Hareketi) Yürütme Konseyi Aldar Xelîl, twitter hesabından işgalci Türk ordusunun Şengal ve Qereçox saldırılarına ilişkin, “Cizre bölgesindeki halkımız Qereçox’a doğru harekete geçmelidir” dedi.

06:28

Cizre Kantonu Eşbaşkanlığı, Türk devletinin Qereçox ve Şengal bölgelerine saldırılarını kınadı.

Cizre Kantonu Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada Türk devletinin Rojava’ya saldırılarını kınayarak Rojava ve Kuzey Suriye halkına çağrıda bulundu.

06:27

 

RADYO BİNASI BOMBALADI

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Rojava’nın Sesi Radyosu’nu da hedef aldı.

Türk savaş uçakları Rojava’nın Sesi Radyosu’nu bombaladığını ve bombalama sonucu radyo binasının yıkıldığını öğrenildi.

Ayrıca, Derik’e bağlı Qereçox bölgesine yönelik savaş uçaklarının saldırısı sonucu şehit ve yaralılar olduğu belirtildi.

Türk savaş uçaklar Rojava’nın Karaçok ile Şengal’in bazı noktaları bombaladığı öğrenildi.

Şengal'de Amud ve Qesrê Vadisi hedef alındığı saldırıların sürdüğü belirtiliyor. Bombardımanı 26 Türk savaş uçağının yaptığı da edinilen bilgiler arasında.

Ayrıca Türk savaş uçakları Rojava'daki Karaçok'u bombalamadan önce Derik, çevresi ve Karaçok bölgesinde iletişim ağlarının da tamamen kesildiği belirtiliyor.

Şengal'de yayın yapan, Şengal Radyosu ile Karaçok'ta yayın yapan Rojava Radyosu'nun da Türk savaş uçaklarının hedefi olduğu öğrenildi.