Türk devleti bir çocuğu yaraladı, bir kişiyi kaçırdı

İşgalci Türk devleti İdlib’de bir kampa ateş açarak bir çocuğu yaralarken, Efrîn’de bir kişiyi kaçırdı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk askerlerinin İdlib’in batısında bulunan Zof köyündeki bir mülteci kampına ateş açarak, bir çocuğu yaraladığını bildirdi. Yaralı çocuğun hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

SOHR'un verilerine göre, 2024 yılı başından bu yana Türk askerlerinin sınır hattında gerçekleştirdiği saldırılarda en az 14 kişi katledildi, 2’si çocuk 29 sivil yaralandı. 

2018’den beri Türk devletinin işgali altındaki Efrîn’de ise yere kaynaklara göre Türk devletine bağlı güçler bir kişiyi daha kaçırdı. 

Mabata kentinde yaşayan 49 yaşındaki Rêzan Mihemed Nûrî isimli yurttaşın, kent merkezindeki Cihan Hastanesi yakınlarında bulunan Kwafêrat sokağından zorla alıkonulduğu belirtildi.

TERÖR VE ÇETE REJİMİ KURULDU

İşgal altındaki Efrîn’de tam bir terör rejimi kuran Türk devleti neredeyse gündelik olarak insan kaçırarak, insanlık dışı muamelelerde bulunuyor. Kaçırılanların nereye götürüldükleri açıklanmazken, çoğunlukla ailelerinden fidye isteniyor. Çete rejimi, halka ait mallara el konuyor, temel geçim kaynaklarına el koyuyor ya da yağmalıyor. Efrîn’in Kürt nüfusunun ezici çoğunluğu zorla yerlerinden edilirken, etnik temizlik kampanyası kapsamında bölgeye çete aileleri ve farklı bölge ve ülkelerden göçmenler yerleştiriliyor. Bu amaçla çok sayıda koloni kuruldu.