Türk devleti Kerkük’te ırkçı paramiliterleri harekete geçirdi

Türk devletinin Kerkük’te eğitim silahlandırdığı Türkmen Cephesi’ne mensup paralı askerlerini harekete geçirdiği bildirildi.

Türk devleti uzun zamandır özellikle Kerkük’te Türkmen Cephesi üzerinden provokasyon yaratıyor. Irkçı bir oluşum olan Türkmen Cephesi’nin Türk devleti tarafından eğitilip silahlandırıldığı artık bir sır değil.

RojNews’in haberine göre Kürt düşmanlığı ile tanınan Türkmen Cephesi Eski Başkanı ırkçı Erşed Salihi, Bağdat’ta başlayan çatışmaların ardından provokatif açıklamalarda bulundu.

Yayınlanan bir videoda Salihi’nin Heşdi Türkmeni üyeleri ile Irak ordusunun bazı mensuplarını etrafına toplayarak Kerkük’te meydan okuduğu ve tehditler savurduğu görülüyor.

Salihi,  “Bu kahramanların dostları sevinsin, düşman da korksun. Kerkük, Kerkük Savunma Güçleri kontrolünde güvendedir. Irak’taki bu çatışmalar sırasında Kerkük bizim kontrolümüzde olacaktır” iddiasında bulunuyor.

Herhangi askeri bir sorumluluğu olmayan Salihi’nin bu tehditlerinin başta Kürtlere karşı olmak üzere Irak için yeni bir çatışmayı tetiklemesinden endişe ediliyor.