Türkmen: Halk tek adamı istemiyor

Türkiye halklarının artık tek adam rejimini istemediğini söyleyen HDP MYK Üyesi Emirali Türkmen, bu rejime karşı mücadeleyi büyütmek zorunda olduklarını ifade etti.

HDP başta olmak üzere muhalefet üzerindeki baskının önümüzdeki süreçte artabileceğini söyleyen HDP MYK Üyesi Emirali Türkmen, baskı ve sindirme politikalarına rağmen yollarına devam edeceklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seçim İşleri Komisyonundan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Emirali Türkmen ANF’ye konuştu.

Türkmen, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın birinci önceliğinin, tek adam rejimine karşı birleşik bir mücadeleyi birlikte büyütme kararı olduğunu söyledi. Emek ve özgürlük taleplerini sahiplenen, ekmek mücadelesi ile barış mücadelesini birleştiren bir noktada olduklarını belirten Türkmen, “Mevcut ittifakı büyütmek, genişletme çabalarımız sürüyor” dedi.

3. YOL’U İNŞA EDİYORUZ

Mevcut durum ve gidişattan memnun olmayan toplum kesimlerinin, demokratik bir Türkiye'de birlikte yaşamasını öngördüklerini kaydeden Türkmen, şöyle devam etti: “Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, ekolojist hareketlerin ortaklaştığı yeni bir demokratik cumhuriyetin mücadele ortaklığı için çaba içerisindeyiz. Düzen partilerinden HDP'nin yapısal bir farklılığı var. Düzen partileri kendilerini temsil siyaseti üzerine hapsetmiş ve Türkiye’de faşizmin kurumsallaşması için çaba gösteriyor. Biz, 3. Yol’u öneriyoruz. Türkiye'nin tekçi değil, çoğulcu bir toplum yapısına sahip olduğunu biliyoruz ve Türkiye'nin çoğulcu toplum yapısının kendi toplumsal taleplerinin siyasallaşarak mücadelesini büyüttüğü ve bir tür seçim uğraklarında bunu Meclis’e taşıyacağı bir siyasal yaklaşıma sahibiz. Türkiye'de yeniden umudu, ortaklığı, barışı, demokrasiyi, emeğin, ekmeğin mücadelesini büyütecek bir 3. Yol inşa sürecine devam ediyoruz.”

HALK TEK ADAM REJİMİNİ İSTEMİYOR

Türkiye halklarının artık tek adam rejimini istemediğini savunan Türkmen, şunları söyledi: “Saray rejimini yıkma zamanı olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de en geniş demokratik alanları örgütleyen ve toplumun bütün renklerinin toplumsal taleplerinin yeni cumhuriyette biçimleneceği bir mücadele hattını doğal olarak mahallelerde, sokaklarda, iş yerlerimizde, parklarda kurma çabası içerisindeyiz ve bunun toplumsal bir karşılığının olduğunu biliyoruz. Halklar, artık tek adam rejimi altında yaşamak istemiyor. Toplumsal talepler var. Toplumunun bu taleplerine yanıt olmak için mücadele ediyoruz.”

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

HDP başta olmak üzere muhalefet üzerindeki baskının önümüzdeki süreçte artabileceğini söyleyen Türkmen, baskı ve sindirme politikalarına rağmen yollarına devam edeceklerini kaydetti. Türkmen şunları ekledi: “HDP bir halk hareketidir. Halkın içinde akan bir su gibidir. Akan su nehirlere kavuşmak için en küçük taşın ovuğundan bile geçip yürüyüşüne devam eder. HDP de yeni süreçlere, doğru cevaplar vererek kendi akışını büyüterek nehirlere ulaşma çabasındadır. İttifaklarımızın daha doğrusu mücadele ortaklığının birinci ayağını gerçekleştirdik.

KÜRT PARTİLERİYLE BÜYÜME

Şimdi ikinci ayağının hazırlığı içerisindeyiz. Kürt coğrafyasında olan Kürt partileri ile birlikte birleşik bir seçimde nasıl bir işlev görebiliriz ve enerjilerimizi nasıl ortaklaştırabiliriz. Özellikle Kürt coğrafyasında belediyelerin kayyumlarla atandığı, bütün demokratik kurumların devlet araçları tarafından el konulduğu bir zaman diliminde bunların halklara ait olduğunu biliyoruz ve halkların mücadelesini emekçilerin ve ezilenlerin mücadelesi ile birleştirerek yolumuza devam etmek istiyoruz.”