Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Twitter Trump’ın mesajını bu kez ‘şiddete övgü’ olarak etiketledi

Sosyal medya Twitter, ABD Başkanı Donald Trump’ın Minneapolis olaylarına ilişkin mesajını “şiddete övgü” olarak etiketledi.

ABD Başkanı Donald Trump, siyah bir kişinin polis tarafından sokak ortasında öldürülmesi ardından başlayan olaylara ilişkin Twitter üzerinde yorumda bulundu.

Trump, “Bu eşkıyalar George Floyd’un anısına saygısızlık ediyor. Bunun olmasına müsaade etmeyeceğim. Vali Tim Walz’la konuştum, ordunun tamamen arkasında olduğunu söyledim. Her türlü zorluğu kontrol altına alacağız ama yağma başlarsa ateş edilmeye de başlanır. Teşekkürler!” mesajını paylaştı.

Sosyal ağ, “Bu tweet, Twitter’ın şiddete övgü konusundaki kurallarını ihlal ediyor. Bununla birlikte, Twitter bu tweetin açık kalmasının kamu yararına olacağını düşünüyor” uyarısı ekledi. Görünmez hale gelen Trump’ın mesajına bakmak için üzerine tıklamak gerekiyor.

Trump’ın mesajına yönelik uyarı, ABD Başkanı’nın Twitter, Facebook ve Google’u cezalandırmayı hedefleyen kararnameyi imzalaması sonrasına denk geldi.

Twitter, Salı günü Trump’ın iki mesajına uyarı eklemeye karar vererek, kullanıcıları olayları doğrulamaya çağırmıştı. Bunun üzerine ABD Başkanı Donald Trump, sosyal ağlara hukuki korumayı sınırlandıran bir kararname ile yanıt verdi.

Her fırsatta medyayı hedef alan Trump, kararnameyi imzalarken ifade özgürlüğüne vurgu yaptı ve sözkonusu sosyal medya şirketlerinin muhafazkarların seslerini susturduğunu savundu.