Ukrayna’da savaş sürüyor, yeni müzakereler yolda

Rus ordusu Ukrayna’da birçok kenti bombalamaya devam ediyor. Ukrayna güçleri de Donetsk’i bombaladı, en az 20 kişi öldü. Yeni müzakereler öngörülüyor.

24 Şubat’ta başlayan savaş müzakerelerle iç içe devam ediyor.  Ukrayna acil servislerine göre Rusya’nın başkent Kiev’de bir binayı bombalaması sonucu en az bir kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Başkent çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, Rus güçleri Kiev etrafındaki kuşatmayı daraltmaya çalışıyor.

Ukrayna uçakları, Rusya’nın desteğindeki Donetsk güçlerini bombaladı. Saldırıda en az 20 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Rusya pazar günü, Polonya ile olan sınırdaki Lviv’de yabancı askerlerin de bulunduğu bir üssü bombalamış, en az 35 kişi ölmüştü.

SAVAŞIN BİLANÇOSU

Birleşmiş Milletler’e göre savaşın başından bu yana 2,7 milyona yakın kişi ülkeyi terk etti.

Kiev yetkilileri cumartesi günü verdiği bilançoda 1300 dolayında Ukrayna askerinin öldüğünü duyurmuştu. Moskova ise en son 2 Mart’ta açıkladığı bilançoda, 498 askerinin öldüğünü bildirmişti. Pentagon, 14 günlük savaşta Rusya’nın 2 bin ila 4 bin arasında kayıp verdiğini tahmin ediyor.

Siviller konusunda ise BM’ye göre en az 596 kişi öldü. Gerçek bilançonun daha ağır olduğu tahmin ediliyor.

YENİ MÜZAKERELER

Savaş devam ederken, bu pazartesi günü yeni müzakereler öngörülüyor. Kiev, yeni tur görüşmelerde derhal ateşkes ve Rus güçlerinin çekilmesini talep edeceklerini açıkladı.