Vatandaşa gözdağı veren İngiliz Bakan istifa etti

İngiliz Bakan Conor Burns, anlaşmazlık yaşadığı bir kişiye konumunu kullanarak gözdağı verme teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle istifa etmek zorunda kaldı.

Başbakan Boris Johns’ına yakınlığı ile bilinen Uluslararası Ticaret Bakanı Burns, Parlamento antetli bir kağıdı kullanarak, anlaşmazlık halinde olduğu bir kişiye babasına ödeme yapılması için gözdağı vermekle suçlandı. Parlamenter bir soruşturmaya göre, Burns mektubunda sözkonusu kişiyi,  anlaşmazlığı Avam Kamarası’na taşımakla tehdit etti.

Başbakanlığın bir sözcüsü yaptığı açıklamada normlardan sorumlu parlamenter komisyonun raporundan sonra Burns’un Uluslararası Ticaret Bakanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi. Raporda, Bruns’ın dokuz gün boyunca grevinden uzaklaştırılması tavsiye edilmişti.

Parlamenter komisyon, Burns’ın “parlamentodaki konumunu bir vatandaşa tamamen özel bir aile çıkarına ilişkin anlaşmazlıkta gözdağı vermek teşebbüsünde bulunmak için kullandığını” kaydetti.

Soruşturma boyunca da Burns’ın şikayetçi kişiye üstü örtülü tehditlerinde ısrar ettiği belirtildi. Burns, sonunda komisyona yazığı bir mektupta durumu kabul etti ve özür diledi.