Venezuela’da ‘darbeci grubun’ lideri de öldürüldü

Venezuela’da geçtiğimiz gün yapılan operasyonlarda hedef alınan ve darbeci grubun lideri Oscar Pérez’in de öldürüldüğü duyuruldu.

Geçtiğimiz yıl Venezuela Yüksek Mahkemesi’ne saldırı düzenleyerek adını duyuran polislerden Oscar Pérez’in liderliğindeki bir örgüte yönelik Pazartesi günü operasyon düzenlenmişti.

Venezuela İçişleri Bakanı Néstor Reverol, yüzlerce asker ve polisin katıldığı operasyonda Perez önderliğindeki grubun etkisiz hale getirildiğini söyledi. Grubun aralarında Perez’in de olduğu 7 üyesinin öldürüldüğünü kaydeden Reverol, 6’sının ise teslim olduğunu belirtti.

Başkent Caracas yakınlarındaki operasyonda en az iki polisin de yaşamını yitirdiği, çok sayıda da yaralının olduğu duyurulmuştu.

EN AZ İKİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI VAR

Geçtiğimiz gün öldürüldüğü duyurulan Oscar Pérez, polisten kaçırdığı bir helikopterle Haziran 2017’de Venezuela Yüksek Mahkemesi’ne düzenlediği saldırıyla gündeme gelmişti. Perez’in yanı sıra Ağustos 2017’de 20 kadar askerin Valencia kentindeki Paramacay askeri üssüne saldırdıkları ve darbe girişiminde bulundukları iddia edilmişti.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ‘paralı askerler’ olarak nitelendirdiği askerlerin ordu içerisinde kendisine karşı bir ayaklanma başlatmak istediklerini söylemişti. Oscar Pérez liderliğindeki grubun da ‘asker, polis ve sivillerden oluştuğu’ bizzat bu grup tarafından duyurulmuştu.

2013 yılında göreve gelen Maduro’nun istifası için sağ muhalefet partileri öncülüğünde Nisan 2017’de başlatılan gösterilerde 150’ye yakın kişi hayatını kaybetmişti.