Venezuela’da infazlar : Kurucu Meclis üyesi katledildi

Venezuela’da devlet başkanına karşı sağ muhalefetin eylemleri başarısız olurken, ülkedeki karanlık grupların infazlarının son kurbanı bir Kurucu Meclis üyesi oldu.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı sağ muhalefet tarafından örgütlenen protesto gösterilerinden sonra şimdi de infazlar yoluyla Venezuela’daki çatışma ortamı geriliyor.

2017’de kurulan Kurucu Meclis’in başkanı Delcy Rodriguez, Trujilo eyaletinden meclis üyesi Tomas Lucena’nın katledildiğini duyurdu. Rodriguez, cinayetlerle Kurucu Meclis’in Venezuela’yı ‘savunmasının engellenemeyeceğini’ vurguladı. Devlet Başkanı Maduro ise, Valera kenti yakınlarında meydana gelen saldırının cezalandırılacağını söyledi.

Kurucu Meclis üyesi Lucena’nın daha önce birçok eylemde ortaya çıkan motorsikletli saldırganlar tarafından katledildiği öğrenildi.

Sağ partilerin oluşturduğu muhalif ittifakı, 2013 yılında göreve seçilen Nicolas Maduro’nun ülkedeki ekonomik krizden sorumlu olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini iddia ediyordu.

Maduro ise, Nisan ayında başlayan gösteriler sonrasında Kurucu Meclis oluşturulması kararı almıştı. Geçtiğimiz 30 Temmuz’daki seçimlerle oluşturulan Kurucu Meclis, ülkedeki eski parlamentonun da üstünde yetkilerle donatılmıştı. Kurucu Meclis’in temel görevi ise yeni bir anayasa hazırlamak.