Viyana saldırısı ile bağlantılı Almanya'da ev baskınları

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir DAİŞ sempatizanı tarafından düzenlenen saldırılardan dört gün sonra, Almanya'da bu saldırılarla bağlantılı olarak baskınlar gerçekleşti.

Pazartesi akşamı silahlı bir kişi Viyana'nın başkentinde 4 kişiyi katlettikten sonra polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Saldırıdan hemen sonra saldırganın kimliği ve bağlantıları tespit edilmişti. 20 yaşındaki Kuzey Makedonyalı Kutjim Fejzulai ile bağlantılı iki kişi İsviçre'de gözaltına alınırken, Almanya'da baskınlar gerçekleşti.

Osnabrück ve Kassel kentleri ile Hamburg yakınındaki Pinneberg ilçesinde bazı evler ve şirketlerde aramalar yapıldı.

Bu operasyonlarda saldırgan ile bağlantılı olduğundan şüphe edilen dört kişi hedeflendi. Kriminal Polis Federal Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, dört kişinin saldırıya karıştığına ilişkin henüz bir bulgu olmadığını ancak saldırgan ile ilişkilerinin olduğunu düşündüklerini belirtti.

Pazartesi gününden bu yana Avusturya'da da radikal islamcı çevrelerden 15 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bunlardan 8'inin gözaltında tutulmaya devam etmesine karar verdi. Avustruya savcılığı sözkonusu kişilerin "terörist bir grup veya bir suç örgütüne bağlı suç işleme veya katkıda bulunduklarına dair güçlü şüpheler" olduğu açıklandı.