WHO: Dünya salgına karşı koymaya hazır değil

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ve Çin’in ortak misyonunu yöneten uzman Bruce Aylward, dünyanın yeni koronavirüs salgınına karşı koymaya hazır olmadığını açıkladı.

Çin dönüşünde Cenevre’deki WHO binasında basın toplantısı yapan Aylward, “Bunu daha büyük ölçekte yönetmeye hazır olmanız gerekiyor ve bunun hızlıca yapılması gerekiyor” dedi.

Aylward, Dünya’nın “basit bir şekilde hazır olmadığını” kaydetti. WHO uzmanı, Çin’in hastalık önünde set oluşturma çabasını da selamladı.

Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan yeni koronavirüs Covid-19’un Çin dışında hızlıca yayılması endişeleri arttırdı. Çin’de bu Salı günü 71 kişi daha hayatını kaybetti. Anakarada toplam ölü sayısı 2 bin 663’e ulaştı.

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İran’da resmi verilere göre 16 dolayında kişi hayatını kaybetti, 60’ı aşkın vaka var. İçişleri Bakan Yardımcısı da virüse yakalandı. Kum kenti milletvekili ise sadece Kum’da en az 50 kişinin virüsten öldüğünü iddia etti.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI 10’A ÇIKTI

İtalya’da ölü sayısı 10’a çıktı, 322 vaka tespit edildi. Ülkenin kuzeyinde 11 kent etrafında sağlık kordonu oluşturuldu.

DÜNYADA VAKA SAYISI 80 BİNİ AŞTI

Dünya genelinde Covid-19, 80 bini aşkın kişiye bulaştı. Virüs, 30’u aşkın ülkeye yayılmış durumda. WHO Genel Müdürü dünyanın olası bir pandemiye hazırlanması çağrısında bulundu. WHO, İtalya, İran ve Güney Kore’de vaka sayısındaki ani artışın “son derece endişe verici” olduğunu belirtti.

Ortadoğu’da İran’ın yanısıra Afganistan, Bahreyn, Kuveyt, Irak ve Umman’da vakalar tespit edilirken, Avrupa’da virüs İsviçre, Avusturya ve Macaristan’a da ulaştı.