WHO, virüsün kaynağını araştırmak için Çin’e gitmek istiyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) artan tepkileri üzerine virüsün kökenini araştırmak için Çin’e gitmek istiyor.

Çin yönetimine çağrıda bulunan Dünya Sağlık Örgütü, virüsün hayvan kaynaklı oluşuna ilişkin yürütülen soruşturmaya uluslararası ortakları ile birlikte katılmak  ve Çin hükümetinin de bunun için kendilerini davet etmesini istedi. 

TRUMP’TAN YAPTIRIM TEHDİDİ

Çin’e yönelik tepkilere ABD öncülük ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, bir çok kez Çin’e yönelik suçlamalarda bulundu. En son Perşembe günü Beyaz Saray’da açıklamada bulunan Trump, yeni koronavirüsün Wuhan’daki bir Çin laboratuvarından çıktığına inandığını tekrarladı. Salgının Çin’de kontrol altına alınabilecekken bilgilerin gizlendiğini savunan Trump, suçlamalarına kanıt sunmazken Çin’e cezalandırıcı gümrük vergileri uygulayabileceklerini duyurdu.

POMPEO: VİRÜSÜN NERDEN GELDİĞİNİ BİLMİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da pandeminin tam olarak nerede başladığını bilmediklerini ifade etti. Yerel bir radyoya konuşan Pompeo, “Bunun Wuhan Viroloji Enstitüsü’nden gelip gelmediğini bilmiyoruz. Bunun pazaryerinden ya da başka bir yerden gelip gelmediğini bilmiyoruz” dedi.

Pompeo, “Henüz bu soruların yanıtını bilmiyoruz. Bu nedenle Başkan Trump açık bir şekilde bu yanıtlara ihtiyacımızın olduğunu söyledi” diye ekledi.