WHO’ya göre virüs hiç yok olmayabilir

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yeni koronavirüsün hiçbir zaman yok olmayabileceği ve insanlığın birlikte yaşamayı öğrenmesi gereken bir hastalık olarak kalabileceği uyarısında bulundu.

Koronavirüs, Aralık ayında Çin’de ortaya çıktığından bu yana dünya genelinde 300 bin dolayında kişinin hayatına mal olurken, bir çok ülke aylarca uygulan evde kalma kurallarını kademeli olarak kaldırmaya başladı.

WHO ise Çarşamba günü alarm verici bir mesaj yayınladı. WHO’nun acil sağlık sorunları müdürü Michael Ryan, “İnsan toplumuna ilk kez sızan yeni bir virüsümüz var ve sonuç olarak ne zaman yenebileceğimizi söylemek çok zordur” dedi.

Cenevre’de sanal ortamda bir basın toplantısı düzenleyen Ryan, “Bu virüs toplumlarımızda endemik hale gelebilir, asla yok olmayabilir” diye ekledi.

VİRÜS KONUŞURKEN DE BULAŞABİLİR!

Öte yandan yapılan yani bir araştırmaya göre Covid-19 sadece öksürük veya aksırma yoluyla değil, konuşurken de bulaşabiliyor.

PNAS dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre konuşurken dışa vuran tükürük mikrodamlacıkları kapalı bir ortamda havada 10 dakikadan fazla asılı kalabiliyor.