WHO yedi ila sekiz aşı adayı üzerinde yoğunlaşıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni koronavirüse karşı yedi ila sekiz en iyi aşı adayının olduğunu belirterek, bunlara ilişkin çalışmalarını hızlandığını açıkladı.

WHO Genel Müdürü Ghebreyesus, “Şimdi iyi adaylarımız var” dedi ve ekledi: “En iyileri yedi, sekiz dolayındadır. Ama 100’ü aşkın adayımız var.”

Ghebreyesus, “Elimizdeki bir kaç aday üzerine yoğunlaşıyoruz” derken, bunların muhtemelen en iyi sonuçlar getirebileceğini ifade etti.

Bu “en iyi adayları” açıklamayan WHO patronu, bundan bir hafta önce 40 ülke yöneticisi, örgüt ve bankanın söz verdiği 7,4 milyar euroluk yardımla çabalarını hızlandırıldığını belirtti.

Ghebreyesus, Ocak ayından bu yana WHO’nun “aşıların hızlandırılması ve gelişimini takip etmek için tüm dünyada binlerce araştırmacı ile çalıştığını” kaydetti.

WHO ayrıca çok sayıda ülkede pandeminin gerilemesinden duyduğu memnuniyeti belirtirken, evde kalma sürecinde yüksek dikkat gösterilmesini istedi.

Ghebreyesus, imkanı olmayan ülkelerde hastalık düşük bir düzeyde kalsa bile yeniden artış gösterme riskinin olduğunu vurguladı.