Xakurke’de 5 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Xakurke’de Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 5 asker öldürüldü, çok sayıda silah imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında gerillaların 21 Mayıs günü Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlendiğini belirtti.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi: “Güçlerimiz, saat 13.30’da Lêlikan Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik ağır silahlar ile bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının yoğun ateş altında alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 16.30’da güçlerimiz, ikinci defa Lêlikan Tepesi’ni hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman birliklerinin konumlandığı mevzilerin 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Güçlerimiz ayrıca tepede bulunan 2 mevzii, 1 adet radar, 1 adet A4 ağır silahı, 1 adet BKC otomatik silahı ve 1 adet bomba atar silahını da imha etmiştir. Eylem ardından kobra tipi taarruz helikopterleri desteği ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, savaş uçakları ile Şehit Şervan alanı, Lolan çayı çevresi, Lêlikan ve Elidırêj boğazlarını bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

Saat 17.00 sularında, Elidirêj boğazında konumlanan ve güçlerimiz tarafından denetim altına alınan bir grup askere yönelik olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. Düşman askerlerini bulunduğu mevzilerin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.”

HAVA SALDIRISI

HPG, “21 Mayıs günü saat 16.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi’ne yönelik hava saldırısı gerçekleştirmiştir. Düzenlenen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.