Yeşiller’den Avustralya hükümetine "Efrin" mektubu

Avustralya Yeşiller Partisi Genel Başkanı Richard Di Natale, Efrin’deki Türk işgaline ilişkin Dışişleri Bakanı Julie Bishop’a bir mektup gönderdi.

Aynı zamanda Victoria senatörü olan Di Natale, “Yeşiller Türk hükümetinin Suriye iç savaşında yeni bir yol açması karşısında son derece kaygılıdır” dedi.

Suriye nüfusunun zaten yıllardır insani bir felaket yaşadığını belirten Yeşiller Partisi lideri, “Türkiye’nin eylemleri Suriye’nin en istikrarlı, en güvenli ve en demokratik bölgelerinden birinde daha fazla insani acılara yol açacak ve barış perspektiflerini tehlikeye atacak” diye kaydetti.

Mektupta devamla şu ifadeler yer aldı:

“Saldırılar, Suriye’de Kürt halkının iç savaşta hayati bir rol oynadığı bir sırada gerçekleşti. DAİŞ’in yenilmesine yardım ederek ve Ezidilerin Şengal’de soykırımdan kurtulmasına yardım ederek kararlı bir rol oynadılar.

Türkiye’nin eylemleri Suriye’de Kürt halkını sabote etmeye yönelik açık bir çabadır ve Avustralya bu eyleme göz yummamalı. Sizleri Türkiye’nin eylemlerini kınamaya ve gerilimin düşürülmesi için bir yol bulunması amacıyla uluslararası toplumla birlikte çalışmaya davet ediyorum.”

Yeşillerin Efrin’e ilişkin hükümete bir soru önergesi de vermesi bekleniyor.