YJA STAR: Gabar'da 7 asker öldürüldü

YJA STAR gerillaları Gabar alanında operasyona çıkan askerlere yönelik gerçekleştirdiği sabotaj eyleminde tespit edilen 7 Türk askerini öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 11 Kasım günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Gabar bölgesine bağlı Geli alanında bir operasyon başlattığını bildiren HPG, “Aynı gün saat 12.00 sularında Deriyê Seqet Tepesi’ne konumlanmaya çalışan operasyonun bir birliğine yönelik olarak, Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında YJA STAR güçlerimizce bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda tespit edilen 7 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu gün boyunca ölü askerleri Skorksy tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır” dedi.

HPG, 11 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş alanını saat 13.40’ta, Zap bölgesine bağlı Sida Köyü’nü ise saat 20.00 sularında bombaladığını belirtti. HPG, bombardıman sonucunda köy halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana geldiğini vurguladı. HPG, gerilla güçlerinin herhangi bir kaybının olmadığını kaydetti.

HAVA SALDIRILARINDA GERİLLANIN KAYIP VERDİĞİ HABERLERİ YALAN!

Türk ordusunun hava saldırılarında gerillaların kayıplar verdiğine ilişkin haberleri de yalanlayan HPG, şunları ifade etti: “İşgalci TC ordusu, özel savaş basını yoluyla 9, 10 ve 11 Kasım günleri havadan ve karadan düzenlediği bombardımanlar sonucunda ağır gerilla kayıplarımızın olduğu yönünde bir dizi yalan haberi kamuoyuna servis etmiştir. Gerçekle hiçbir alakası olmayan bu tür haberlerin, Kürdistan Özgürlük Gerillasının başarılı ve sonuç alıcı eylemlerinin ardından vermiş olduğu kayıpların üzerini örtme ve halkımızın moralini bozma çabaları olduğu açıktır. Kürdistan’da devam eden savaşın en doğru bilançosu HPG tarafından kamuoyuna aktarılmaktadır. Halkımız özel savaş medyasının gerçek dışı haberlerine karşı duyarlı olmalıdır.”