YJA-Star gerillası Sara Tolhildan yaşamını yitirdi

YJA-Star Ana Karargah Komutanlığı, Sakine Taş (Sara Tolhildan) isimli gerillanın Medya Savunma Alanlarında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YJA-Star, başta Taş ailesi olmak üzere tüm Elbistan ve Güney Batı halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

YJA-Star Ana Karargah Komutanlığının Sara Tolhindan’a (Sakine Taş) ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

Milliyetçilik ve dincilik temelinde bir soykırım rejimi olarak kendisini örgütleyip, halklara saldıran Erdoğan ve Bahçeli faşizmi, insanlık tarihine kara bir leke olarak düşmeye devam ediyor.

Bir halkın öz savunma ve meşru savunma direnişi olarak gelişen Özgürlük Hareketi, Kürt halkına karşı geliştirilen soykırıma ‘dur’ demek için 40 yıldır her türlü tekçi-faşizan zihniyet ve yapılara karşı direniş içerisinde oldu. Sergilediği bu direniş ile yok sayılan bir halkı yeniden tarih sahnesine çıkartarak, kendi kimliğine sahip çıkan, her türlü sömürgeciliğe karşı direnen, boyun eğmeyen, mücadeleci ve özgürlüğe sevdalı bir özgürlükçü kişilik ortaya çıkararak, dipdiri bir halk gerçekliği yarattı.

Öyle ki, özgürlük mücadelesi tüm ülkeye yayıldığı gibi Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyaya da yayılmıştır. Nitekim bu yayılmanın bir sonucu olarak ülkesinden kopartılarak, yurt dışına gidip, yaşamak zorunda bırakılan birçok Kürdistanlı genç kız ve erkek, bu diriliş destanından etkilenerek, yüzlerini özgürlük dağlarına çevirmeyi de bilmiştir.

Kürdistan’da sömürgeciliğin en çok üzerinde oynayarak, toprakları boşaltmaya çalıştığı alanların başında Güney Batı diye bilinen Elbistan, Pazarcık, Malatya, Antep, Adıyaman ve çevresi gelmiştir. Bu topraklarda bir insanın dahi yaşamaması için TC sömürgeciliği elinden ne gelmiş ise yapmış; insanları sürmüş, sömürmüş, asimilasyondan geçirmiş ancak her türlü faşizan uygulamaya rağmen Güney Batı Halkı yurtdışında özgürlük mücadelesini yürütmeyi bilmiştir. Kendi öz kimliğine sarılarak, Kürt halkının diriliş sürecinde en aktif bir şekilde yer alarak, dirilişin öncüleri haline gelmiştir.

İşte böylesine yurtsever bir mekandan gelen ve büyüyen, Nucan-Cennet Dirlik ve Erdal-Engin Sincerlerin iyi bir takipçisi olmayı seçerek, 2013 yılında özgürlük saflarına katılan Sara Tolhıldan kod adlı, Sakine Taş Elbistanlı yoldaşımız, 2017 yılının Nisan ayında Medya Savunma Alanlarında, özgürlük gerillasının sembolü olan YJA Star’ın bir gerillası olarak şehitler kervanına katılmıştır.

Kişilik olarak sıcak, özgürlük mücadelesi ve değerleriyle bütünleşen, yoldaş sevdalısı, güleç yüzlü, her yönüyle sevgi dolu olan, sempatikliğiyle fedakarlığı birleştiren, yiğit Alevi kadın özelliklerini kendi kişiliğinde yaşatan Sara yoldaş, genç yaşına rağmen çok kısa bir zaman diliminde dağ ile bir olmasını bilmiş, özgürlük değerleriyle bütünleşen kişiliğiyle kendisini yoldaşlarının yüreğine nakşetmiştir.

Erkenden böyle seçkin, yüreklere ısı ve sevgi saçan bir kadın militanımızı kaybetmek biz yoldaşları için kaldırılması zor olan bir durum olsa da, özgürlüğün her yerde bedel istediğini bilenler olarak onun istemlerinin, hayallerinin iyi birer takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Başta yurtsever ailesi olmak üzere Kürdistan halkına, Elbistan ve Güney Batı halkımıza baş sağlığı diliyor, özgürlük dağlarında yeni ve özgür bir yaşam ortaya çıkarana kadar mücadeleyi sürdüreceğimizin sözünü yeniden Kürt halkı ve demokratik kamuoyuna veriyoruz.

Kimlik bilgileri:

Kod adı-soyadı: Sara Tolhildan

Adı-Soyadı: Sakine TAŞ

Katılım tarihi: 2013 medya savunma alanları

Şahadet tarihi ve yeri: Medya Savunma Alanları-Nisan 2017