YPG: Çiya Rûs yoldaşımız şehit düşmüştür

YPG, komutanlarından Merdali Süleymanov'un (Çiya Rûs) yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YPG Genel Komutanlığı, komutanlarından Kazakistanlı Merdali Süleymanov’un (Çiya Rûs) trafik kazası sebebiyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YPG Komutanlığı’nın konuya ilişkin sitesinde yayımladığı yazılı açıklamada, "Özgür bir yaşam, özgür bir ülke yaratmak ve terörün tamamen yok edilmesi için Rojava devrimi kurumlaşmaya doğru tüm hızıyla devam ediyor. Kanımızın son damlasına kadar bunu sürdürmeye kararlıyız. Kahraman şehit Çiya da bu yolda yürüyen yoldaşlardan birisiydi. Ülke sevgisi onun yüreğinde her zaman canlıydı ve yaşamda karşılaştığı zorlukları asla kendisine engel yapmazdı. Yıllarca hakikatin peşinde aralıksız bir mücadeleyi sürdürdü" denildi.

'MÜCADELE AZMİMİZİ BÜYÜTTÜ'

"Dönemin militan ölçüleri Çiya arkadaş şahsında çok net biçimde görülmekteydi" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Heval Çiya önüne çıkacak her türlü görev için her zaman, tereddütsüz biçimde hazırdı ve bu yüzden Kürdistan’a yöneldi. Her zaman büyük başarıları hedeflerdi ve şehit yoldaşlarının davasına kendisine temel ve hedef haline getirirdi. Kürdistan halkını her zaman kendi halkı gibi görür, bu ülkenin çocuklarının gülmesi uğruna sürekli çaba içerisindeydi.

Çiya arkadaş tarihe damgasını vurmuştur. Kürdistan’ın tüm dağlarında anılarını bırakmıştır. Bir gün bu dağlar Çiya gibi kahramanların bu yoldaşları, halkı ve devrim için yaptıklarına şahitlik edecektir. Heval Çiya yüzyıllardır sömürülen ve işgal altında bulundurulan Kürdistan ülkesinin bir gerçeği haline gelmişti. Çiya arkadaş gibi bir kahramanın özelliklerine sahip olmayan birinin bunu başarması zor olurdu. Dolayısıyla, Kazakistan’dan kalkıp Kürdistan dağlarına yönelen bu kahraman Kürdistan toprağı ve mücadelesinde bir sembole dönüşmüştür.

Rojava devriminin başlangıcından itibaren tüm savaş alanlarında Çiya arkadaş her zaman ateşten bir yumruk misali yoldaşlarının yüreğindeki mücadele azmini büyüten kişi olmuştur. Bu yüzden savaşçılarının eğitimini her açıdan, her zaman sürdürdü. Yaşamı her zaman eğitim olarak ele alırdı fakat gerektiğinde komutan, gerektiğinde savaşçı ve gerektiğinde yoldaşlarının mücadele öğretmeni olma becerisini ihmal etmezdi. Bundan dolayı Rojava Kürdistanı’na yöneldi ve bu toprakların öz çocuğu gibi yıllarca her alanda çalıştı. Ülke özlemi ve aşkını her zaman savaşçılarıyla paylaşır, savaşçıları tarafından her zaman sevilir ve örnek alınır bir kişiliğe sahipti.

Rojava devrim mücadelesi boyunca Çiya arkadaşın dahil olmadığı hiçbir savaş yoktu ve bulunduğu her yerde her zaman en ön mevzide bulunurdu. Her çatışmada en önde yoldaşlarıyla omuz omuza çarpışırdı. Çiya arkadaş her büyük başarıda rol ve misyon sahibiydi. Serêkaniyê direnişinden Til Berak, Rimêlan, Til Koçer, Cezaa, Hol, Çiyayê Kizwana, Şedadê, Girê Spî, Minbic ve son olarak da Rakka’nın özgürleştirilmesi amacıyla yürütülen Fırat’ın Gazabı Operasyonu'nda, her savaş ve her siper buna şahittir."

'BİNLERCE SAVAŞÇI YOLUNDAN YÜRÜYOR'

Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi:

"Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı olarak kahraman yoldaşımız Çiya Rûs arkadaşın şehit olduğunu bildiririz. Şehit yoldaşlarımızın yürüdüğü yolda, onların hayallerini gerçekleştirme sözü veriyoruz. Başta Çiya arkadaşın ailesi olmak üzere, Kazakistan’da yaşayan tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. O ve onun gibi kahramanların hayallerinin yarım kalmaması için çalışan binlerce savaşçı, onun yolunda yürümektedir."

KİMLİK BİLGİLERİ

YPG, Merdali Süleymanov’un (Çiya Rûs) kimlik bilgilerini de şöyle paylaştı:

"Kod Adı: Çiya Rus

Adı Soyadı: Merdali Süleymanov

Ana Adı: Azima

Baba Adı: Hüseyin

Doğum Yeri: Çimkent/Kazakistan

Şehadet Yeri ve Tarihi: Cizre Kantonu 23 Nisan 2017."