YPG’nin çağrısına Suriye ordusundan yanıt geldi

YPG’nin Türk devletinin işgal tehdidine karşı Suriye hükümetine yaptığı çağrıya yanıt geldi. Suriye ordusu Minbic’e girdiklerini açıkladı.

Sana haber ajansına göre, silahlı kuvvetler ve ordu genel komutanlığı, Minbic’e girdiklerini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan komutanlık, “Minbic sakinlerinin çağrısı üzerine, silahlı kuvvetler ve ordu genel komutanlığı, Suriye Arap ordusu birliklerinin Minbic’e giriş yaptığını duyurur” dedi.

Açıklamada, “Komutanlık, Suriye topraklarında terörizmi yok etme ve tüm işgalcileri çıkarma kararlılığını tekrarlar” ifadeleri dikkat çekti.

Suriye ordusu, “Suriye ordu güçleri böylece tüm Suriye vatandaşları ve alanda bulunan herkesin güvenliğini garanti altına alır” diye ekledi.

Bu açıklama, YPG Genel Komutanlığı’nın Suriye hükümetini Minbic başta olmak üzere YPG güçlerinin boşalttığı yerleri Türk devletinin işgaline karşı korumaya çağırmasından sonrasına denk geldi.

YPG açıklamasında, şu ifadeleri kullanmıştı: “İşgalci Türk devletinin uzun zamandır tıpkı Bab, Ezaz, Cerablus ve Efrîn’de yaptığını tekrarlamak suretiyle Suriye’nin kuzeyini işgal etme ve halkını yerinden etmeye ilişkin tehditlerinden dolayı Halk Savunma Birlikleri (YPG) olarak daha evvel Minbic’den çektiğimiz güçlerimizi, Fırat’ın doğusunda DAİŞ’e karşı yürütülen savaşa aktarıyoruz. Bununla bağlantılı olarak, aynı yurdu, ulusu ve sınırları korumakla mükellef olduğumuz Suriye hükümeti güçlerini, Minbic başta olmak üzere boşalttığımız yerlerde hakimiyetini sağlamaya ve bu bölgeleri Türk işgaline karşı korumaya davet ediyoruz.”