YPS: Her yeri savaş alanına dönüştüreceğiz!

YPS, Rojava'ya saldırılara karşı tüm Kürdistan ve Türkiye metropollerini savaş alanına dönüştüreceğini belirtirken, herkesi direnişe çağırdı.

YPS Genel Koordinasyonu, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'IŞİD'İ YENDİĞİMİZ GİBİ...'

YPS'nin açıklaması şöyle:

"Önder Apo’nun öncülüğünde yürütülen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi bugün sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu da yaşayan ve ezilen bütün halkların özgürlük umudu haline gelmiştir. Özellikle Rojava Kurdistan'da yürütülen mücadele ve elde edilen kazanımlar bunu daha da somut hale getirmiştir. Rojava Kurdistan’da bugün Ortadoğu’nun bütün kadim halkları Asuriler, Ermeniler Araplar ve Kürtler demokratik özgür bir yaşamın nasıl olabileceğini bütün dünyaya göstermişlerdir.

Bugün Ortadoğu’da yaşanan 3. Dünya Savaşının merkezi Kürdistan coğrafyasıdır. Kapitalist modernite sisteminin ortaya çıkardığı IŞİD barbarlığı faşist Türk hükümetinin destekleri ile bütün gücü ile Kürdistan şehirlerine saldırmıştır. Şengal’den Maxmûr’a, Musul’dan Kobanê’ye kadar her yerde mazlum halkımızı soykırımdan geçirmek istediler. Kürt halkı için bir kader haline gelen soykırım gerçekliğine PKK gerillalarının müdahalesi gerçekleşmiş ve halkımız soykırımdan son anda kurtarılmıştır.

Rojava ve Şengal başta olmak üzere IŞİD barbarlığına karşı insanlığı koruyan özgürlük savaşçıları, bugün de faşist Türk güçlerine karşı hem Kürdistan’ı hem de insanlığın en temel değerleri olan özgürlük ve adaleti savunacaktır. Dost düşman bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Birinci Dünya Savaşı'nda Kürdistan’ı 4 parçaya bölen güçler, bugün de faşist Türk devletine Rojava’ya saldırması için izin verdiler. Ama herkes şunu bilsin; bugün ne Kürdistan ne de Kürt halkı 1. Dünya Savaşı'ndaki gibi örgütsüz, dağınık değildir. Önderliği, partisi ve gerillasıyla bütünleşmiş bir halk gerçekliğiyle nasıl IŞİD barbarlığına karşı direndiyse, halkımız yine direnerek kazanacaktır.

'ÖZ GÜÇ TEK ÇARE'

Bugün Rojava’ya yapılan saldırı 4 parça Kürdistan’a yapılmış bir saldırıdır. Kürtlerin en ufak bir kazanımını hazmedemeyen faşist Türk hükümeti ve ona destek veren uluslararası güçler, birlikte bu planı hazırlayıp saldırı planını devreye koymuşlardır. Halkımızın varlığını koruması için öz gücüne dayalı bir öz savunma savaşı vermek dışında başka bir çaresi kalmamıştır. Kendi öz gücüne dayalı ve örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez. Bütün dünya da karşısında olsa yenilmezdir.

'KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE METROPOLLERİNİ SAVAŞ ALANINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ'

Biz YPS savaşçıları olarak da Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak ve diğer özyönetim kentlerindeki direniş geleneğimizin takipçisi olarak büyük komutanlarımız Çiyager ve Zeryan yoldaşlarımızın direniş çizgisini esas alarak Rojava’ya karşı yapılan saldırılara karşı en üst düzeyde öz savunma savaşını vereceğimizi belirtiyoruz. Kuzey Kürdistan kentlerini ve Türkiye metropollerini savaş alanına dönüştüreceğiz. Kürdistan yanarsa Türkiye de yanar. Herkes bunu böyle bilmelidir.

'HER YER SERHİLDAN ALANI OLMALI, HERKES DİRENİŞE GEÇMELİ'

Gün direniş günüdür. Bugün direnmezsek başka bir gün olmayacak direnmek için. Varlığımızı korumak için başta Kürdistan gençleri ve kadınları olmak üzere bütün Kürtlerin Kobanê ruhuyla ayağa kalkma günüdür. Özellikle Rojava sınırında olan Kürdistan kentleri oraya yapılan saldırıları izlememelidir. Cizre’den Nusaybin’e, Kızıltepe’den Viranşehir’e, Ceylanpınar’dan Suruç’a kadar bütün kentler serhildan alanı olmalıdır. Herkes kendi evini, sokağını , mahallesini bir direniş alanına çevirmelidir. Bütün sokak başlarında direniş ateşleri yakılarak barikatlarda omuz omuza direnme günüdür. Ateş yakabilen ateş yakarak, Taş atabilen taş atarak, silah kullanabilen silah kullanarak; düşmana bütün Kürdistan kentlerini düşmana dar etmeliyiz. Bu faşizme karşı direnmek dışında hiçbir seçeneğimiz yoktur. Kürdistan da yaşamak direnmektir. Direnerek kazanacağız. Faşizm kaybedecek."