Yunanistan’da 11 göçmen yanarak can verdi

Yunanistan’ın kuzeyinde göçmenleri taşıyan bir aracın, kamyonla kafa kafaya çarpışması sonucu, 11 kişi yanarak can verdi.

Polis kaynaklarına göre “kaçak” göçmenleri taşıyan bir araç ile bir kamyon Kavala kenti yakınında çarpıştı.

Kavala’ya doğru giden kamyon şoförünün kazadan sağ kurtulduğu ancak kamyonun tamamen yandığı belirtildi.

Olay yerine gelen itfaiyeciler, diğer araçtan yanmış 11 cenaze çıkardılar. Selanik’e doğru giden bu aracın yolcularının göçmen olduğu sanılıyor.

Yunanistan polisi, yanan aracın göçmenleri kaçak olarak geçirmek için kullanıldığı ve Cumartesi sabah saatlerinde polisin yapmak istediği kontrole uymadığını belirtti.

Haziran ayından da çoğu Suriye ve İran vatandaşı mülteci olan 16 kişiyi taşıyan bir kamyonet yine Kavala yakınında kaza yapmış, 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Birlemiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (HCR) Yunanistan temsilcisi Philippe Leclerc, “Binlerce mültecinin hayatlarını riske attığı ve Yunanistan’a kaçak yollarla girdiği bir alanda gelen bu felaket bilgiler karşısında son derece üzüntülüyüz” dedi.

BM komiserliğine göre yılın başından bu yana Yunanistan’ın kuzey doğusuna 12 bin 700’ü aşkın göçmen ve mülteci ulaştı. 2017 ile kıyaslandığında iki kat bir artış gözleniyor.

Sözkonusu bölgede 2018 yılında en az 40 göçmen ve mülteci hayatını kaybetti. Bunların yarısına yakını Meriç (Evros) nehrinde boğularak can verdi.

HCR son ölümlerin göçmen ve mültecilerin karşı karşıya kaldığı tehlikelerin bir parçası olduğunu belirterek, uluslararası korumaya ihtiyaç duyan bu kişiler için tehlikeli güzergahlara alternatif yollar bulunması çağrısını yaptı.