Yunanistan Fransa'da 18 savaş uçağı satın alacak

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye ile gerilimin yüksek olduğu bir sırada Fransa'dan Rafale tipi 18 savaş uçağı satın alacaklarını duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Fransız yapımı 18 Rafal savaş uçağı ile deniz kuvvetleri için 4 helikopter satın alacaklarını bildirdi.

Başbakan, ayrıca 15 bin ek asker alacaklarını ve savunma endüstrisini daha fazla finanse edeceklerini kaydetti.

Miçotakis, bu planın dört firkateynin yenilenmesi ile anti-tanklar, torpiller ve füzelerin elde edilmesini içerdiğini sözlerine ekledi.

"Silahlı kuvvetlerimizi güçlendirmenin vakti geldi. Ulusal kalkan sağlayacak önemli bir programdır" diyen Miçotakis, bu planın binlerce iş biriminin kurulmasını da sağlayacağını savundu.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada savaş uçaklarının satın alınmasına ilişkin memnuniyetini ifade etti.

NATO üyesi Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de Ankara'nın yasadışı gaz arama faaliyetleri nedeniyle yüksek gerilim var. Türkiye'nin 10 Ağustos'ta savaş gemileri eşliğinde bir gaz arama gemisi göndermesi gerilimi tırmandırdı. Bunun üzerine Yunanistan, özellikle Fransa'nın desteği ile askeri tatbikatlar başlattı.