Zemmour: Efrîn işgali, Türk-DAİŞ rövanşı

Katıldığı her programda büyük ilgiyle izlenen Fransız gazeteci-yazar Eric Zemmour, Efrîn işgalinin “DAİŞ’in rövanşı, DAİŞ’i destekleyen Türk rövanşı” olduğunu söyledi.

RTL radyosunda yapılan bir programa katılan Zemmour, “İki gün kalmıştı. Yeni Yılı kutlamaya iki gün. Onların dediği gibi Newroz’u kutlamaya iki gün. Efrîn Kürtleri hiçbir şeyi kutlamayacak, kaçmak ve kendilerini saklamakla meşguller” dedi.

Kürtlerin haftalardır Türk bombaları altında “boğulduğunu” kaydeden Zemmour, Efrîn’deki işgal için “korkunç bir yenilgi” derken, “DAİŞ için güzel bir rövanş” diye kaydetti.

“Bu uzun zaman DAİŞ’i destekleyen Türkler için de güzel bir rövanş” diyerek sözlerini sürdüren Zemmour, şöyle devam etti: “Üst düzey bir Türk, ‘Batılı ittifaklarının övdüğü DAİŞ karşıtı bu en iyi savaşçılar nerede?’ diyerek alay ediyor. Ama soru yanlış sorulmuş: DAİŞ’e karşı mücadelede yanlarında olan Kürt ittifakları katledildiğinde Batılılar nerede?”

Kürtlerin güçlü olmak için çok dağınık ve hesaplanmak için az birlik halinde olduğunu söyleyen Zemmour, “Çünkü Batılı ittifaklarına sadık oldular, Vladimir Putin onları Türk köpeklerinin önüne attı” diye belirtti.

Zemmour şöyle noktaladı: “Çünkü Türkiye, Irak, Suriye ve İran’da yaşayan Kürtleri bir araya getirecek bir Kürdistan hayal ediyorlar. Mevcut olan tüm devletler tarafından aşağılandı.”