1 ARALIK GÜNDEMİ

1 Aralık Haber Merkezi Gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İmralı'da 19 yıldır sistematik bir şekilde tecridin sürdüğüne dikkat çeken İHD eşbaşkanı Eren Keskin, tecridin artık İmralı sınırlarını aştığını belirtti.

-Amed’in Sur ilçesinin Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 3. yılını tamamlayarak, dünyada bir ilk olmayı da Türk devletinin hanesine yazdırdı.

-Güney Kürdistan’daki Tevgera Azadî’nin ofislerinin YNK tarafından kapatılmasına tepki gösteren KJK Koordinasyon Üyesi Dîcle Xabûr, YNK'nin biran önce Mam Celal çizgisine dönmesi gerektiğini belirtti.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren Adana'daki Kürdistanlılar,"Öcalan mazlum ve ezilmiş halkların lideridir. Tecrit halkların da geleceğini tehlikeye atıyor" dedi.

-Rusya ve İran'ın Türk devletini merkezi Suriye olan bir savaşa doğru ittiğini belirten MSD Eşbaşkanı Riyad Derar, Türk devletinin nihai hedefinin ise Suriye'yi parçalamak ve Suriye'den toprak koparmak olduğunu kaydetti.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini soracak.

-40 yıla yakın sürede 35 milyon kişinin yaşamına mal olan AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünü taşıyanların dörtte biri, virüsü taşıdığından habersiz olarak yaşamakta.