1 KASIM GÜNDEMİ

1 Kasım Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Dünya genelinde  1 Kasım Dünya Kobanê günü etkinlikleri düzenlenecek.

-Kobanê’ye yönelik her saldırının insanlık onuruna yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan DTK Eşbaşkanı Öztürk, saldırının İstanbul’daki Dörtlü Zirve sonrası yapılmasının tesadüf olmadığına dikkat çekti.

-1 Kasım Dünya Kobanê gününe ilişkin yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), faşist AKP yönetiminin desteği ile barbar DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Kobanê’ye gerçekleştirdiği saldırının, Kürt halkının yiğit kızları ve oğullarının kahramanca direnişi ile yenilgiye uğratıldığını belirtti.

-İsviçre Federal Konseyi, iç savaş ve çatışmalı bölgelerde rol oynayan ülkelere savaş malzemesi satışının onaylanmasını öngören yasa tasarısını reddetti.

-Azad, 2 yıl önce gerillaya katılan bir Kerküklü. Türk sömürgeciliğinin Güney Kürdistan’daki hakimiyeti ve siyasi yapıların kayıtsızlığını kabullenememiş.

-Son 9 yıldır ekonomik büyümesi devam eden ve resmi rakamlara göre işsizlik oranları düzenli olarak düşen Almanya’da halen 15,5 milyon kişinin yoksulluk sınırı altında yaşaması ‘utanç verici’ olarak değerlendiriliyor.

-Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, tek kullanımlık plastik ürünlerin yasaklanmasını öngören direktife destek verdiklerini duyurdu.