1 Mayıs Bakırköy'de kutlanacak

Emek örgütleri 1 Mayıs'ın Bakırköy'de kutlanmasına karar verdi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin katılımıyla DİSK Genel Merkezi'nde 1 Mayıs kutlamasına ilişkin bugün ortak basın toplantısı düzenlendi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mimar ve Mühendisleri Odaları Birliği (TMMOB), İstanbul 1 Mayıs’a ilişkin DİSK Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TTB Genel Başkanı Raşit Tükel, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ile sendikaların üye ve yöneticileri katıldığı toplantıda ortak açıklama DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından okudu. 1 Mayıs 1977 katliamında yaşamını yitirenleri anarak sözlerine başlayan Beko, katliamın üzerinden geçen 40 yıla rağmen iktidarın zihniyetinin değişmediğini vurguladı. İktidarın yıllardır 1 Mayıs için kendi istediği alanları dayattığını hatırlatan Beko, bu yıl da aynı dayatmayla karşılaştıklarını aktardı.

‘HAYIR’INI AL DA GEL ‘

Şaibeli referanduma değinen Beko, "Hukuku, demokrasiyi, evrensel temel hak ve özgürlükleri yok saymayı bir rejim biçimi olarak benimsemiş anlayışa karşı, bu yıl 1 Mayıs ‘ta her zamankinden çok daha yaygın, kitlesel ve coşkulu bir biçimde buluşmayı görev biliyoruz" ifadelerini kullandı. Halkın yarısının "Hayır" dediği rejim değişikliğini hile ve hukuksuz şekilde meşrulaştırma girişimine karşı 2017 1 Mayıs'ının çok daha anlamlı ve önemli bir hale geldiğini hatırlatan Beko, bu seneki 1 Mayıs ‘ı Bakırköy Halk Pazar’ında kutlayacaklarını belirtti. Beko, hak ve özgürlüklere yönelik tüm saldırılara karşı,  OHAL'e, KHK'lara, tek adam rejimine, kıdem tazminatının gaspına, taşeron köleliğine, kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına "Hayır" demek için meydanlarda olacaklarını vurguladı. "Hayır'ını al da gel" diyen Beko, "Haydi hep beraber birlik olarak, dayanışmamızı güçlendirerek, mücadelemizi büyütmek için 1 Mayıs alanlarına" dedi.