10 Arap genci daha gerillaya katıldı

İşgalci Türk devleti ve KDP'nin saldırılarına karşı 10 Arap genci gerilla saflarına katıldı.

İşgalci Türk devleti ve işbirlikçi KDP’nin Medya Savunma Alanları’na başlatmış olduğu işgal saldırılarına karşı Rojavalı ve Kuzey-Doğu Suriyeli gençler, gerilla saflarına akın ediyorlar. Daha önce 50 genç, sonrasında 12 Arap genci gerillaya katılmıştı. Şimdi de 10 Arap genci gerilla saflarına katıldı.

Komalên Ciwan’ın “Werin Cenga Azadîye” sloganı ile başlattığı seferberlik temelinde gerilla saflarına katılan gençler, tüm Kurdistan gençlerine, özellikle Arap gençlerine gerilla saflarına katılma çağrısı yaptı.

Gerilla saflarına katılan gençlerin açıklaması şöyle:

“Bilindiği üzere barbar ve faşist Türk devleti 17 Nisan günü Kürdistan dağlarına saldırmaya başladı, bu saldırı NATO’nun desteği, şeref ve onurunu satmış, bununla birlikte ülkeyi ve varlığını da satmış ihanetçi Barzanî Ailesi'nin desteği ile gerçekleştiriliyor.  Dünya’da Kürtlük adına bir şey kalmaması için bütün sömürgeci ve hegemonik güçler başta da KDP birbirleri ile anlaşmalar yapıyorlar.  KDP özgürlük hareketine karşı Türk devleti ile gücünü birleştirmiş ve savaşa girmiştir. Gerilla ise bu kirli planları boşa çıkarmak için bütün gücüyle, KDP ihanetine karşı savaş içerisine girmiştir.

'TOPRAKLARIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

KDP’den tarihsel hesabımızı soracağız. Bu temelde bir kez daha söylüyoruz ki, gerilla insanlığı ve ezilen halkları korumak için savaşıyor ve direniyor. Bugün, gün işgalcilerden intikam alma ve topraklarımızı özgürleştirme günüdür. Bunu yapacak olan da gençler ve genç kadınlardır. Bu temelde biz, toprağına, diline, kültürüne, Önderliğine bağlı gençler ve genç kadınlar şahsında toplumu parçalamak isteyen zihniyeti kabul etmiyoruz. Biz bu mücadeleyi yükseltecek ve Önder APO’dan öğrendiğimiz özgürlük çizgisini koruyacağız.

'TÜM GENÇLER GERİLLAYA KATILMALI'

Bizler Arap gençleri olarak, Komalên Ciwan’ın ilan ettiği seferberlik temelinde bu kutlu ayda gerilla saflarına katıldığımızı duyuruyoruz. Şehitlerin intikamını almak için büyük bir kararlılık sahibiyiz. Bütün gençler ve genç kadınlar, özellikle Arap gençler faşizme karşı yönlerini gerilla saflarına vermelidir. Kürdistan şahsında, zaferi kazanmak va faşist düşmanı yenmek için gerilla içerisinde birliğimizi oluşturmalı, Kürdistan devrimini kazanmalı ve faşist Türk devletini Kürdistan’da yenmeliyiz. Yoğun bir savaş sürecinden geçiyoruz, bunun için de bütün gençler ve genç kadınlar yönlerini gerilla saflarına vermeli ve gerillaya katılmalıdır.”