10 Ekim'de katledilenler anıldı

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler Ankara'da anıldı. Eylemde, "Sesimizi kısmamızı, adalet talebimizden vazgeçmemizi beklemesinler" mesajı verildi.

10 Ekim Katliamı'nın 73’üncü ayında katliamın yaşandığı Ankara Garı'nda anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katledilenlerin yakınları ve yaralananlar katıldı. Yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başlayan anmada “10 Ekim’i unutma unutturma “ sloganı atıldı. 10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, her ayın 10'unda Gar önünde olmaya devam edeceklerini ve meydana bir anıt dikilmesinde ısrarcı olduklarını söyledi.

'EN KÖTÜ GÜNÜMÜZDE BİZE SALDIRIYORLAR'

Coşkun, “Türkiye’de hiçbir anmaya etkinliğe uygulanmayan bir sistemle kişi listesi dayatmak suretiyle anmalara engeller konuluyor. Her yıl hayatımızın en kötü gününün yıl dönümlerinde biber gazı, copla baskı ve tehditle karşı karşıya kalıyoruz.  Bu durumu sesimiz yettiğince teşhir etmeye çalışacağız bize uygulanan durum insan haklarına aykırı” şeklinde konuştu.
Yaşamını yitiren insanların ailelerine şiddetin katliamın her yıl dönümünde tekrarlandığını söyleyen Coşkun, “Bizden özür dinleneceği, acımıza saygı gösterileceği yerde her yıl uğradığımız psikolojik ve fiziki şiddetin artık bu seneden sonra bizim tarafımızdan kabul görmeyeceğini belirtmek isteriz. Bu zamana kadar çok şey yaşadık. Herkesin 10 Ekim anmasına dair yaşadığı çok şey var. İnsanlar sevdikleri canların yıldönümlerinde burada gösteri olsun diye gelmiyorlar. Bu alanın düne kadar kan koktuğunu biliyoruz, hala kan kokan bu alanda insanların cenazelerinin düştüğü bu alanda, vızır vızır trafiğin işletildiği bu alanda, 6 yılında bir şeyler değişmesi için bu alana geliyoruz” diye konuştu.

'VAZGEÇMEMİZİ BEKLEMESİNLER'

Coşkun, “Geçen aydan bu yana 6 yıldır değişmeyen sistemi düşünüyoruz, bu katliamda insanlar yaşamını boşuna yitirmediler, katliamda insanlar barış mitingine geldiler. Kaosa karşı barışı teşvik ettikleri için katledildiler. Bu saatten sonra da onlar için ne yapabilirsek onu yapacağız. Sesimizi kısmamızı, adalet talebimizden vazgeçmemizi beklemesinler. 24 Kasım’da dava devam edecek, salonları dolduracağız. 10 Ekim Katliamı’nı basit dosya gibi kapatmalarına izin vermeyeceğiz.”