11 OCAK GÜNDEM

11 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Prof. Norman Paech, Türk devletinin Öcalan üzerine uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin hiçbir şekilde insani değerlerle uyuşmadığını söyledi. ANF’ye konuşan Prof. Paech, Avrupa devletlerinin sessizliğinin de kabul edilemez olduğu söyledi.

-Strasbourg’da devam eden açlık grevinde konuşan Fidan Doğan’ın babası Hasan Doğan, Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırma çağrısı yaparken, siyasetçi Necmettin Demiralp, “Ne olursa olsun, kazanacağız” diye konuştu.

-Aralarında dünyaca tanınmış yazar, siyasetçi, gazetecinin bulunduğu 100’ün üzerinde kişi, Öcalan ve tüm siyasi tutsaklar üzerindeki tecridin son bulması için çağrıda bulundu. Çağrıda Güven’in 65 gündür açlık grevinde olduğuna da dikkat çekildi.

-HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, tecride karşı mücadelenin Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin ana gündemlerinden birini oluşturduğunu söyledi.

-Van’a 2016’dan beri sağlık personeli ve doktor ataması yapılmadı, mevcut personelin bir bölümü de KHK’lerle ya görevden uzaklaştırıldı ya da ihraç edildi.

-26 Aralık'tan beri Bafra T Tipi Cezaevi'nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Abdullatif Teymur'un ablası Gülseren Yıldırım, "Sessiz ve çözümsüz geçen her an bir cinayettir" dedi.

-Sur Belediyesi'nin taşınmaz mallarının satılmasına tepki göstererek, HDP Meclis üyesi Necati Pirinççioğlu, Sur'un AKP yandaşlarına peşkeş çekildiğini belirtti.