114 gündür açlık grevindeki tutsak: Durumumuz ağır, kararlıyız

Tekirdağ'da 114 gündür açlık grevinde olan tutsaklardan Ahmet Sürme, "Kararlıyız" dedi ve kamuoyunun ses çıkarmasını istedi. Sürme, sağlık sorunlarının ciddi aşamada olduğunu belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı 114 gündür Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan 6 tutsaktan Ahmet Sürme, sağlık sorunlarının giderek ağırlaştığını belirterek, kamuoyuna seslendi.

'KARARLIYIZ; SES ÇIKARILSIN'

Sürme'nin, ailesi aracılığıyla gönderdiği mesaj şöyle:

"Açlık grevine başladığımda 66 kiloydum. Şimdi ise 12 kilo kaybederek 54 kiloya düştüm. Her gün ağırlaşarak devam eden sağlık sorunları yaşıyoruz. Mide bulantısı, kramp, şiddetli baş ağrısı ve baş dönmesi yaşıyoruz. Gün ışığına çıkınca, oturduğumuz yerden kalkınca, yürüdüğümüz zamanlar gözlerimiz kararıyor. Nefesimiz daralıyor. Bu durumlar bazen anlık bazen de süreklileşiyor. Daha önce odada ve bahçede volta atardık. Şimdi ayağa kalktığımızda hemen yoruluyoruz. Sağlık sorunlarımız giderek ağırlaşıyor.  Çok az yürümeye çalışarak kendimizi dinç tutmaya çalışıyoruz. Tüm bunlara rağmen biz mücadelemize devam etmekte kararlıyız. Bu iradeyle başarıya ulaşacağımızın inancındayız. Kim olursa olsun açlık grevine ses çıkarılsın.”