12 OCAK GÜNDEM

12 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Uluslararası Diyalektik Kadınlar Birliği, Leyla Güven için destek mesajı yayınlayarak, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep etti.

-Ülkede yaşanan kaos ve krizlerin Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecritten kaynaklandığını söyleyen HDP vekili Selçuk Mızraklı, umudun adresinin İmralı olduğunu belirtti.

-Paris’te, 9 Ocak 2013’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan, Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledilmesi yıl dönümünde düzenlenecek bir yürüyüş ile protesto edilecek, faillerin yargılanması talep edilecek.

-26’ıncı gününü geride bırakan Strasbourg’daki açlık grevine yoğun ziyaretler devam ederken, Londra’da yaşayan akademisyen Dr. Osman İsmail ile Rojava gazilerinden Şoreş Serekaniye de tecride karşı destek amacıyla Strasbourg’daydı.

-Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlatılan açlık grevlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KJK Koordinasyon Üyesi Dicle Xabûr, tutsakların 14 Temmuz ruhu ile direndiklerini belirtti.

-AKP’nin hayali seçmenleri iddiaları geçtiğimiz hafta gündeme gelirken, Van’da seçmen kayıtlarını inceleyen bir kişinin ikametgahında tanımadığı 5 kişinin ismi çıktı.

-Amed Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Av. Bünyamin Şeker: Elazığ Cezaevi İdaresi, açlık grevinde olanları DAİŞ, El Nusra ve Fetullahçıların bulunduğu kısımlara yerleştiriyor.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakınlarının akibetini soracak.