12 yaşındaki çocuğa ters kelepçe

Ankara’da, HDP’li belediyelerin gasp edilmesini protesto eden halka saldıran polis17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 12 yaşındaki B.A.’ya yere yatırılarak ters kelepçe takıldı.

Ankara Mamak Platformu üyelerinin Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasını protesto etmek için Tuzluçayır Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı.

Ancak Platform üyelerinin oturma eylemine başlaması üzerine polisler gruba saldırmaya başladı. Saldırıda polisler henüz 12 yaşında olduğu öğrenilen B.A. isimli çocuğa ters kelepçe takmak istedi. Buna karşı direnen B.A.’yı yüz üstü yere yatırıp ayakları ile sırtına basan polisler, küçük çocuğa ters kelepçe taktı.

Saldırıda  B.A. ile birlikte toplam 17 kişi gözaltına alındı. Bu esnada çevredekiler polisin sert tutumuna karşı “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Gözaltına alınanlar ise Tuzluçayır Polis Karakolu’na götürüldü.

B.A ile birlikte gözaltına alınan kişilerden bazılarının isimleri şöyle: Ramazan Karakoç, Vezir Coşkun Parlak, Deniz Akıl, Orhan ünlü, Mustafa Akkaya, Aydın yıldız, celal Ertürk, Sibel Göktaş, Zarife Çamala, Yücel Yavuz ve Dilan Karayel.