13 MART GÜNDEM

13 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla Sultan Yiğit ve Şivan Ağaoğlu’nun düzenlediği açlık grevi direnişi 40’ıncı gününde. Her iki grevciyi dün doktorlar kontrol etti.

-Erzincan T Tipi Hapishanesinde tutuklu bulunduğu sırada açlık grevinde olan ve eyleminin 44'üncü gününde tahliye edilen Sedat Akın, eylemini kaldığı evinde sürdürüyor.

-Alman devleti ceza ve yasaklarda Türk devletiyle yarış halinde. Erdoğan rejimi için panzer üretme kararı alan Rheinmetall’i protesto eden iki savaş karşıtından 15 bin Euro para isteniyor. Cezayı ödemeyen aktivistler konuyu yargıya taşıdı.

-Qamişlo’daki şehit aileleri, DAİŞ’i bitiren çocuklarıyla gurur duyduklarını, şehitlerin gözünün arkada kalmadığını belirterek, çocuklarının başaracağına hep inandıklarını söyledi.

-Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde 88 gündür açlık grevinde olan Sema Mazlum, “Mücadelemiz toplumsallaşmayı gerekli kılıyor. Mevcut durumu kıracak, başarıya dönüştürecek tek şey, toplumsallaşacak direniştir” dedi.

-88 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan tutsaklardan Hacer Xelîl Yusuf, “Önderlik ile aramızda açılan mesafe ve yetersiz yoldaşlık için vereceğimiz özeleştiri, tecridi kırmak olacaktır” dedi.

-Hizmet görmeyen yerlerin başında gelen Kağızman’da HDP Belediye Eşbaşkanları M. Emin Aras ve Gögercin Aras, Kağızman halkıyla eşit temsiliyetle, kadının gücünü ön planda tutan bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini söyledi.

-Avrupa tecrite karşı yaşam platformu, Almanya’nın başkenti Berlin’de 15 Mart günü başlayacak ve 24 saat sürecek eyleme katılım çağrısında bulundu.