13 OCAK GÜNDEM

13 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi ile dün görüşmesi ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, İmralı sistemini de Uluslararası Komplo’nun bir parçası olarak görüyor. Orayı salt bir ada cezaevi değil, kapitalist modernitenin kendisi şahsında Kürdistan halkını ve bölge halklarını hedefe koyduğu büyük saldırının dizayn ettiği bir mekan olarak değerlendiriyor. Öcalan, yazdıklarında ve görüşmelerinde bu sistemi çözümleyip anlatırken, nasıl büyük bir mücadele verdiğini de ifade ediyor.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrite karşı Strasbourg’daki açlık grevi 27’inci gününü geride bırakırken, bazı eylemcilerin aileleri eyleme destek ziyaretinde bulundu.

-Paris’te Cumartesi günü cezasızlığa karşı ve adalet için yapılan yürüyüşe katılan Fransız ve Kürt yetkililer, Fransa hükümetini hem katliamın aydınlatılması hem de Rojava konusunda sorunluluk almaya çağırdı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Diyarbakır T Tipi Cezaevi'nde kalan 5 tutsak daha açlık grevine başladı.

-Tuzla-Tabaklar’da bulunan çadırlar Türkiye genelinde tarım işçilerinin çalışma ve barınma koşularının bir özeti gibi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan ile 1996 yılında karşılaşan Serdar Star, "Önderlik benimle vedalaşırken, 'Kürdistan’ı bırakmayın yeterlidir' dedi. Mücadelemin esas gücünden biri de Önderliğin bu son sözü oldu" dedi.