14 KASIM GÜNDEMİ

14 Kasım Haber Merkezi gündemi

-ABD'nin PKK'nin öncü kadroları hakkındaki kararına tepki gösteren PDKS Merkez Komite Üyesi Gêlo Îsa, Kürt halkının ABD'nin gözüyle öncülerine bakmadığını söyledi.

-Washington yönetiminin Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncü kadroları için aldığı karara ilişkin konuşan Alman Sol Parti parlamenteri Ulla Jelpke “ABD Türkiye ve PKK arasındaki savaşın sürerek derinleşmesini istiyor” dedi.

-Yerel seçimler öncesi harekete geçen AKP’li “sivil toplum” kuruluşları ve bazı dernekler, Van'da kadınları gizlice şantaj ve tehditlerle AKP üyesi yapıyor.

-Orta Amerikalı göçmen karavanı, bir aylık yolculuk ardından Salı günü Meksika’nın batısında, ABD ile sınırı olan Tijuana’ya doğru ilerlemeye devam ediyor.

-Aile içi şiddet, her 15 günde bir İsviçre’de bir insanın ölümüne neden olurken, ölenlerin büyük bir çoğunluğu kadınlardan oluşuyor.

-Yayınevleri her yıl olduğu gibi İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluştu fakat önceki yıllara göre ilgi düşmüş durumda.

Dünyada birçok ülkedeki hastalıklar için yeterli ilaç bulunamazken, Dünya Sağlık Örgütü genel olarak antibiyotiklerin aşırı biçimde kullanıldığı konusunda uyarıyor. 

-Altından daha pahalı. Mutfağın elması olarak adlandırılıyor. Beş trüf mantarı türü üzerine yapılan bir araştırma, araştırmacıları trüfün kökenine götürdü.