14 OCAK GÜNDEM

14 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecrit federal Alman meclisinin gündemine taşınıyor. Sol Parti vekili Brandt Merkel hükümetine “İmralı’ya gitmesi için CPT’iyi harekete geçirecek misiniz?” sorusunu yöneltti.

-İmralı'daki tecridin 20 yıldır sistematik bir şekilde sürdüğünü belirten HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, "Bu topraklarda barış ve huzurun sağlanması için tecrit ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

-Fransa’nın Strasbourg şehrindeki tecride karşı açlık grevi 28’inci gününde devam ederken, Avrupa Süryaniler Birliği (ESU)’nun da aralarında olduğu çok sayıda kurum ile yüzlerce yurtsever destek için eylemcilerin yanındaydı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, İmralı sistemini de Uluslararası Komplo’nun bir parçası olarak görüyor. Orayı salt bir ada cezaevi değil, kapitalist modernitenin kendisi şahsında Kürdistan halkını ve bölge halklarını hedefe koyduğu büyük saldırının dizayn ettiği bir mekan olarak değerlendiriyor. Öcalan, yazdıklarında ve görüşmelerinde bu sistemi çözümleyip anlatırken, nasıl büyük bir mücadele verdiğini de ifade ediyor.

-16 Ocak günü Fransa’nın Strasbourg kentinde açlık grevi eylemcilerinin de katılımı ile Avrupa Parlamentosu önünde protesto eylemi düzenlenecek.

-Özgürlük gerillası Cihan Eren, 1997 yılında Şam’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile anılarını, hissettiklerini dile getirdi.

-Ceren Damar’ın öldürülmesi kayıtlara bir kadın cinayeti olarak geçmesinin yanı sıra bu koşulların oluşmasında birçok faktörün de etkili olduğuna dair işaretleri gösteriyor.

-Geçtiğimiz Ekim ayında Amed ve Mardin’de inceleme yapan İsviçreli heyetle görüşenlerin çoğunun tutuklandığı ortaya çıktı. Heyetin üyesi parlamenter Fabian Molina “Bizimle görüşenler terör örgütünü desteklemekle suçlanıyor” diye konuştu.