15 ŞUBAT GÜNDEM

15 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Uluslararası Komployu 20’inci yılında protesto etmek amacıyla Luxembourg, Mannheim ve Basel’den uzun yürüyüşçüler bugün Strasbourg’da buluşacak. Yürüyüşçüler adına AB ve AK kurumları önünde bir araya gelerek, ilgili kurumlara dosya verilecek.

-15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun üzerinden 20 yıl geçti. Bu süre boyunca işkence yöntemi olarak kullanılan tecrit politikasına DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, 100 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini sürdürüyor.

-PAJK Koordinasyonu’ndan Dilan Malatya, çok ağır koşullarda süren tecrit içinde tecridin, komplonun devamı olduğunu belirterek, “Bu durum, aynı zamanda Önderliğin de İmralı’da çok ciddi bir direniş içinde olduğunu gösteriyor” dedi.

-Uluslararası komploya karşı Luxembourg’tan Strasbourg’a bugün itibari ile 223 km yürümüş olacak 75 enternasyonalist Öcalan’a özgürlüğü haykırdı. Enternasyonalistler Öcalan’ı güçlü ve çağın sorunlarına vizyon üreten bir filozof olarak değerlendiriyor.

-İngiltere’de aralarında milletvekili, sendikacı, hukukçu, yazar, gazeteci, akademisyen ve profesörlerin olduğu onlarca tanınmış isim tarafından Avrupa Konseyi Genel Sekreteri’ne yazılan açık mektupta, tecride karşı ‘Nelson Mandela Kuralları’ sağlanacak şekilde derhal adım atılması istendi.

-İngiltere Lordlar Kamarası'nda, bugün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın rolünün konuşulacağı bir konferans düzenlenecek.

-Tecridin Öcalan’ın fikirlerinin Kürt halkına ulaşmasını engellemek için sürdüğünü belirten Av. Sinan Zincir, "Tecridi yıkmak hepimizin görevi. Aksi halde bu sistem İmralı tecridini tüm ülkeye yayacaktır.

-Van’da belediyelere ait ulaşım araçları AKP’nin seçim çalışmalarına tahsis ediliyor.

-Almanya’nın önde gelen insan hakları kuruluşları başta Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması olmak üzere Erdoğan rejimine baskı yapılması için Federal Hükümet’e acil çağrıda bulundu.

-Batı Sahara’nın kadın liderleri, bugün açlık grevi eylemi 100. güne giren DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılmasını talep ettiler.