15 KASIM GÜNDEMİ

15 Kasım Haber Merkezi Gündemi...

-Avrupa Birliği’nin en üst yargı kurumu Avrupa Adalet Divanı’nda PKK’nin ‘AB terörist örgütler listesi’nden çıkarılması için açılan davada, bu Perşembe günü karar çıkması bekleniyor...

-Almanya, YPG’nin elindeki 35 Alman vatandaşı DAİŞ’liyi kulak ardı etti. Rojava yönetimi ise bir kez daha Berlin yönetimine “Elimizdeki vatandaşlarınıza sahip çıkın, yargılanmasını üstlenin, yoksa biz başka yollar aramak zorunda kalacağız” diye uyardı. 

-Türk İçişleri Bakanı Soylu’nun yayınladığı genelgenin ardından Van’da polis mağazaları dolaşıp sırt çantalarını topluyor.

-ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına karşı İran ile iş yapmayı sürdürmek için Avrupa Birliği’nin devreye koyduğu mekanizma kısa sürebilir. Hiçbir AB ülkesi operasyonları gözetmek istemiyor. Nedeni ise ABD’nin olası misillemeleri.

-İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon’a göre Brexit’e ilişkin İngiliz hükümetinin onayladığı anlaşma tasarısı, Kuzey İrlanda’yı teşvik ederken, Birleşik Krallık’ı oluşturan uluslar birliğine zarar veriyor.

-Birçok şehirden Adana Çukurova İlçesinde kurulan Organik pazara gelen çiftçiler, ürettikleri ürünleri burada halka sunuyorlar. Haftanın sadece Cumartesi günlerinde kurulan bu pazara da halkın ilgisi oldukça yoğun. Çiftçiler yetiştirdikleri sebze ve meyveleri tüketiciye doğrudan ulaştırıyor.

-Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kaçak yollarla gelen göçmenlerin sayısının son 5 yılın en düşük seviyesine gerilediği bildirildi. 

-Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA)’nın eski astronotlarından Tom Jones’a göre, Mars’a astronot gönderilmesi için 25 yıllık bir çalışma gerekiyor.