15 NİSAN GÜNDEM

15 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Uluslararası hukuk alanında yetkin isimlerden Cenevre Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörü Marco Sassòli, Kuzey Kürdistan kentlerinde ve Efrîn’de savaş suçu işlendiğini ifade ederek, BM Güvenlik Konseyi’nin onay vermesi durumunda bir soruşturmanın başlatılabileceğini söyledi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Özgürlük Nöbeti, 356’ıncı haftasında.

-Tecridin sona ermesi için Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde açlık grevine giren ve tahliye olduktan sonra da eylemini sürdüren Naime Çelik, direnişe öncülük eden Leyla Güven'in kendileri için bir meşale olduğunu söyledi.

-Enternasyonalistler, “Make Rojava Green Again” projesi kapsamında Cenevre’de bir araya geldi. Açlık grevindeki Koçak’ı da ziyaret eden gençler, dayanışma ile tecridin kırılacağı mesajını verdi.

-Türk devleti, DAİŞ’i hem Türkiye’de hem de Suriye’de yeniden örgütlüyor ve DAİŞ’i devlet güçlenerek eklemleyerek paramiliter üç olarak da kullanıyor.

-2013 yılında PKK saflarına katılan Mehmet Şirin İşlak, Fırat’ın asiliğini ve tüm yaşanan acıların öcünü almak için mücadele tarihine, Fırat Tolhildan olarak geçirir ismini.

-Dünyanın birçok yerinde yükselen ırkçılık, 1970’lerin Amerika’sından Fikirtepe’ye aynı sonuçları doğuruyor. İstanbul Film Festivali’nde yer alan Sokağın Dili Olsa ve Saf farklı coğrafyalarda ve zamanlarda ırkçılık hikâyesini konu alıyor.