15 TEMMUZ GÜNDEM

15 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-14 Temmuz ‘Büyük Ölüm Orucu' katliamlardan geçirilmek istenilen bir halkın yeniden dirilişini ve büyük bir direnişin ortaya çıkması sağladı.

-KHK’lılar için kurulan OHAL komisyonunun hukuk dışı olduğunu ifade eden HDP’li Gergerlioğlu, bunca zaman faaliyette olan komisyonun KHK’lıları adeta oyaladığını ve tam bir yol almadığını söylüyor.

-Suriye’de kaldığı dönemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ziyaret edenler arasından bulunan, Hesekêli Seyid Elo, Öcalan'ın tüm mazlum halkların önderi olduğunu vurguladı.

-Avrupa’nın bir çok ülkesinde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri için anma etkinlikleri yapıldı.

-DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının 5. yıldönümü dolayısıyla Almanya Êzidî Kadın Meclisleri Federasyonu, 3 Ağustos’u eylem günü olarak ilan ederek Feminisid’e karşı herkesi meydanlara çağırdı.

-İsveç Göçmen Bürosu'nun iltica talebini reddettiği Afgan sığınmacılar, oturma ve çalışma izni verilmesi talebiyle Stockholm'de Pazar günü oturma eylemi başlattı.

-İklim üzerine yapılan bir araştırmaya göre 2050 yılında Hewlêr’in iklimi Ahvaz’a, Antep’in Hewlêr’e, Paris ve Berlin’in Canberra iklimine benzeyecek.

-Bu yaz denizanaları Akdeniz sularında çoğaldı. Her yıl yeni türleri keşfediliyor. Bilim insanları, denizanalarının Akdeniz sularındaki çoğalmasını, üretim için elverişli koşullar üreten sudaki ısınma, aşırı balık avı ve ekosistemlerdeki değişikliklere bağlıyor.