16 ŞUBAT GÜNDEM

16 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde uluslararası komployu 20’inci yıldönümünde protesto etmek amacıyla kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek.

-Fransa’da farklı siyasi partilerden onlarca kadın milletvekili ve senatör, Fransa’nın acilen BM Güvenlik Konseyi nezdinde girişimde bulunarak, Türkiye’nin hedefindeki Rojava ile açlık grevindeki Kürt kadınlarının direnişine sahip çıkması çağrısı yaptı.

-Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevi eylemleri federal Alman meclisinin gündemine taşındı. Sol Parti vekili Akbulut Merkel hükümetine “İmralı’daki tecrit ve açlık grevleri hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusunu yöneltti.

-KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy: Flormar'da kadın işçilerin direnişi 300. güne dayandı. Leyla Güven'in açlık grevi 100 günü aştı. Kadınlar, fabrika önlerinden cezaevlerine kadar bulundukları her yerde itiraz ediyor, direniyor.

-15 Şubat uluslararası komplosunu kınayan Qamişlo’daki Süryani halk temsilcileri, “Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesini kendimize oksijen kadar gerekli görüyoruz. Onun tutsaklığı insani değerlerin tutsak edilmesidir” dedi.

-Hal Yasa Tasarısı’nın, üretici veya tüketiciye değil, uluslararası marketlere yarayacağını söyleyen hal esnafı, faturanın kendilerine yıkılmaya çalışıldığını belirtti.